Единадесет млади волейболисти, родени 2003-2004 година, заминават за своето първо

...
Единадесет млади волейболисти, родени 2003-2004 година, заминават за своето първо
Коментари Харесай

11 млади волейболисти заминаха за своя първи турнир в чужбина

Единадесет млади волейболисти, родени 2003-2004 година, отпътуват за своето първо съревнование в чужбина.

Селектирани от волейболния експерт, работещ с деца, Добромир Лазаров, те ще премерят сили с връстниците си по време на Арктическия интернационален детски шампионат в Новий Уренгой, Русия, който е за купата на губернатора на Ямала.

Това е и първият план на новоучредяващата се фондация „ Играй с Развитие “, която ще поеме и доразвие дарителската активност в региона на детския спорт на корпорация „ Развитие “ и основния й управител Александър Александров.

Младите волейболни дарования, определени от няколко клубни тима у нас и „ Развитие “ са остарели познайници, защото корпорацията бе общоприет спонсор на националната волейболна скаут лига, събрала през 2016-2017 година невижданите за България 72 тима момчета и девойки.

Сега „ Играй с Развитие “ ще насочи ресурсите си за подкрепяне и финансиране на детските тимове в пет групови спорта – футбол, волейбол, баскетбол, хандбал и водна топка.

Турнирът в Новий Уренгой, за който пътуват 11-те волейболни скаути е първият план на фондацията. Тя закупи два от самолетните билети за тима – за Георги Татаров и Стоил Палев, обезпечи и оборудването, като това изцяло съответствува с философията за работа на „ Играй с Развитие “ – поддръжка на спортни планове, които имат своето съфинансиране. В случая – фондацията сплотява старания с други донори, които вършат допустимо това пътешестване на младите ни волейболни очаквания.

„ Играй с Развитие “ обезпечи и застраховки са състезателите, разнообразни от общоприетите. Те ще покриват възможни злополуки и травми по време на тренировките и мачовете от надпреварата. Върху това фондацията ще подчертава и отсега нататък, заявявайки своята ангажираност освен за спортното израстване на децата, само че и за тяхното здраве.

За някои от момчетата в сборния тим, пътуващ за Новой Уренгой, това не е първият интернационален шампионат, защото участваха през май месец в Международната церемония в Бургас, проведена от „ Развитие “, с което бе закрита Националната скаут лига.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР