Един век след Първата световна война, продължава издирването и идентифицирането

...
Един век след Първата световна война, продължава издирването и идентифицирането
Коментари Харесай

Век след Първата световна война 80 хил. войници още не са намерни във Вердюн

Един век след Първата международна война, продължава издирването и идентифицирането на починали бойци . В Източна Франция правосъдният доктор Бруно Фремонт изследва останките на боец, погубен от шрапнел в борбата при Вердюн, само че липсва идентификационният номер на боеца.

В своя публикация, " Ройтерс " споделя по какъв начин в продължение на месеци Фремонт търси улики за самоличността на боеца, чиито о станки са открити през март от служащи, ремонтиращи път . ДНК пробата е ненужен в такива случаи, в които няма опция за съпоставяне с родственици.

Намерените ботушите са френски бойни ботуши, от лявата му страна е носел портфейл, съдържащ две френски монети и е открита френска M2 газова маска, " значи по всяка възможност е французин , само че не можем да сме напълно сигурни ", изяснява лекарят.

Век след края на войната президентът Еманюел Макрон ще уважи годишнината през почивните дни. Ще участват международни водачи, в това число президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и немският канцлер Ангела Меркел .

Но даже и светът да отбелязва цялостен век от спора, той продължава да визира фамилиите, чиито родственици в никакъв случай не се връщат от бойните полета.

 Още век е необходим за почистване на боеприпасите от Първата международна война
Още век е необходим за почистване на боеприпасите от Първата международна война

Тази година се навършват 100 години от края й

Битката при Вердюн, водена сред френски и немски войски през по-голямата част от 1916 година, е най-дългата и най-смъртоносна от Първата международна война, като общо са починали 300 000 бойци .

Телата на 80 000 бойци още не са открити и разпознати във Вердюн, те са в регион, прочут като " алената зона " . Фремонт разяснява, че са единствено късчета кост се намират от време на време от тяло раздрано от шрапнели . В редки случаи Фремонт намира своя заветен граал - идентификационен номер на боец .

През 2015 години, са открити кости и идентификация с името Колд Фурние , както и датата и града, където той се е записал в армията - Макон. Фермонт се пробва да открие жив родственик на Фурние и да съпостави ДНК . Две години по-късно той открива един - внукът на Фурние, Робер Алард , който живее в Кан.

Това е първият и единствен път, когато остатъци на незнаен френски боец от Великата война са разпознати с ДНК .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР