Един шейх мечтаел да може в емирството му, разположено сред

...
Един шейх мечтаел да може в емирството му, разположено сред
Коментари Харесай

Дубай за всеки

Един шейх мечтаел да може в емирството му, ситуирано измежду пясъци и сухи ветрове, да се лови сьомга. Смела фантазия, само че не неосъществима, както можем да научим от кино лентата на Ласе Халстрьом " Риболов в пустинята ".
 Снимка 553627

Не по-малко смели са били фантазиите на шейховете на Дубай, които към два века след основаването му като малко рибарско градче през XVIII век го трансформират в свободно от налози и такси пристанище. Голямата смяна за емирството настава в края на 60-те години на предишния век, когато в териториалните му води е открит нефт.

Високо в небето

Благодарение на черното злато Дубай се трансформира в едно от най-луксозните и необикновени места по света - хотелите се издигат напряко от водата, основават се изкуствени острови, вършат се фонтани със солена вода, издигащи струята си на десетки метри, тук са някои от най-високите здания в света.
 Средиземноморска туристическа диета: Египет и за какво си коства да посетим страната през октомври 2021 година
Средиземноморска туристическа диета: Египет

Защо това е нашата дестинация-фаворит за есента

В последното в действителност няма нищо чудно - Дубай разполага с малко над 4 хиляди квадратни метра повърхност и може да пораства главно нагоре. И го прави целенасочено - тук се намира най-високата постройка в света Бурж Халифа (828 м), а в топ 10 на най-високите хотели са цели шест в емирството, в това число вторият по височина в света Gevora Hotel.
 Снимка 553620

Хотелите и това в кой да отседнем в Дубай обаче са последната ни грижа, тъй като тук разполагаме с варианти от три- до седемзвездни хотели, а удобствата във всеки от тях могат да удовлетворят и най-претенциозния усет. На нас обаче ни е значимо какво да вършим във времето отвън хотела, а ни оферират разнородни варианти.

Цял свят на една човешка длан

Неслучайно дребното емирство е една от най-популярните туристически дестинации в света. Защото в него можем да обиколим... целия свят. Една от главните му атракции е Глобал вилидж - атракционен парк, който показва 75 страни от целия свят с целият им боеприпас от забележителности - от история, просвета и сувенири до кулинария.
 Снимка 553622

Не можем и да минем без невероятния Палм Джумейра - изкуственият остров, издигнат под формата на палма, на който са ситуирани първокласни жилища и хотели, яхтклубове, както и просторна плажна линия. Там ни дават обещание посещаване на най-новата и спираща дъха атракция в Дубай - The View At The Palm. Изкачваме се на 240 м височина, с цел да получим 360-градусова панорама над Арабския залив.
 Средиземноморска туристическа диета: Мароко и за какво си коства да посетим страната през есента на 2021 година
Средиземноморска туристическа диета: Мароко

Защо това е нашата дестинация-фаворит за есента
 Снимка 553623

Бихме си помислили, че след сходно прекарване надали ни е останало място за впечатляване. Емирството обаче няма желание да ни остави да скучаем - въпреки всичко това е една от най-обичаните шопинг дестинации в света. Бихме почнали шопинг обиколката си от Златния пазар - намерено пазарище, където уханието на екзотични арабски подправки, ориенталски парфюми и сладкиши от Близкия Изток ще изпълнят всичките ни сетива. Както и изкусните изработки на локалните майстори-златари, дали името на пазара.
 Снимка 553621

Няма по какъв начин да сме били в Дубай, без да сме се отбили в Дубай Мол - най-големият в света. Разбира се, " отблъскване " е самоуверено казано, тъй като е невероятно просто да отскочим до мястото, където има над 600 бутика, 22 кинозали и пързалка с олимпийски размери. Ако той ни се коства прекомерно просторен, можем да се отбием в Емирейтс Мол, който разполага " единствено " с към 200 бутика, само че и с единствената в света закрита писта за ски.
 Средиземноморска туристическа диета: Турция и за какво си коства да посетим страната през септември 2021 година
Средиземноморска туристическа диета: Турция

Защо това е нашата дестинация-фаворит за ранна есен
 Снимка 553624

Тропически острови и новогодишно шоу

Дубай обаче е уместно място и за хората, които избират да прекарат времето си не в мола, а измежду природата. Както множеството дестинации в арабския свят, и тук можем да се отдадем на джип сафари в пустинята, яздене на камила и вечеря с бедуинска храна навън. За феновете на зеленината уместно място е Miracle Garden - ботаническа градина на 72 хиляди кв. метра с над 109 типа растения в нея.
 Снимка 553628

Ако обаче копнеем за същинска екзотика, можем да се възползваме от необикновеното предложение на за екскурзия до Дубай с отмора на Сейшелите. Тя ни дава опция в границите на 10 дни да разгледаме най-забележителните места в емирството и да се възползваме от комфортните полети с самолетна компания Еmirates Аirlines от Дубай до Сейшелите. Там ни чакат същински релакс и топлота посред зимата - 115-те острова са ситуирани наоколо до Екватора и разполагат с ослепително бял пясък и непокътната природа.
 Средиземноморска туристическа диета: Тунис и за какво си коства да посетим страната през лятото на 2021 година
Средиземноморска туристическа диета: Тунис

Защо това е нашата дестинация-фаворит за лятото

Едно от най-атрактивните оферти в този сезон е да посрещнем нова година в Дубай. След всичко казано дотук ни е ясно, че това ще е един цветен, благоуханен, впечатляващ и доста блестящ свършек на 2021 година Специално за последния ден от остарялата година е планувано посещаване на най-високата площадка света - At The Top в Бурж Халифа. Първият ден на 2022 година пък може да стартира с джип сафари през пустинята - в действителност какво повече бихме могли да желаеме?

Актуалните оферти на Екзотик Холидей за екскурзии до Дубай може да видите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР