Един от символите на Одеса през имперския период, паметникът на

...
Един от символите на Одеса през имперския период, паметникът на
Коментари Харесай

Украйна дразни Русия с паметника на Екатерина Велика

Един от знаците на Одеса през имперския интервал, паметникът на създателите на града, евентуално ще бъде съборен скоро. Съответната петиция беше утвърдена от президента на Украйна Владимир Зеленски. Това решение би трябвало да се възприема като освен това от следващ акт на битка на киевския режим с Руския свят. Какъв би могъл да бъде отговорът?

На 2 август път половината от новините бяха отдадени на пътуването на Нанси Пелоси до Тайван, а втората половина на персони, несравними по мащаб: Владимир Зеленски и Екатерина II. По-скоро това, че първият има желание да събори паметника на втората.

Веднага ще поправяме осведомителните организации и самия Зеленски, който е прекарал младостта си в хумористичните излъчвания и не знае историята на страната, на която се е паднало да работи като президент. В Одеса има монумент не на Екатерина II, а монумент на създателите на Одеса: Екатерина II, Хосе де Рибас, Франц де Волан, Григорий Потьомкин и Платон Зубов.

Самият монумент не „ фиксира съветски пропагандни антиукраински разкази в Украйна “ (както твърди киевската пропаганда). Историята е това, което се е случило, това са обстоятелствата. Новоросия е отвоювана от Османската империя, а Одеса е учредена с напъните на всички изброени и хиляди други, това е реалност. Ролята и мястото на Украйна в историята на Одеса са доста скромни, даже единствено тъй като Одеса е няколкостотин години по-стара.

Тролене

Самата обстановка към паметника е чисто тролене, и то двойно, даже тройно. Първоначално създателят на електронна петиция на уеб страницата на президента на Украйна предложи вместо монумент на създателите на Одеса да се издигне монумент на порно-актьорът Били Харингтън. Тогава самият Зеленски, в отговор на апела, събрал повече от 25 хиляди подписа, написа, че се е обърнал към градския съвет на Одеса с молба да прегледа петицията.

Паметникът на създателите на Одеса е реставриран през 2007 година И повода за това е решението на Общинския съвет „ За цялостна реституция и възстановяване на площад “Екатерина II” в Одеса с възпроизвеждане на неговия исторически образ “. С други думи, градският съвет на Одеса практикува декомунизация, когато тя към момента не е станала мейнстрийм. При това декомунизация на здравия човек.

Но в този момент Зеленски желае от Общинския съвет да преразгледа 15-годишното решение. Всъщност това е йезуитско условие за нещо като клетва за честност. Ако съборите паметника, значи - отлично, патриоти. Ако вие не го съборите, ние сами ще ви съборим.

Освен това се камуфлира в обвивката на демокрацията: в този момент всеки може да сътвори петиция, да събере подписи, а президентът - какво? Неговата роля е дребна, той единствено дава инструкции за разглеждане. Не е някакъв тоталитаризъм. И, несъмнено, това е тролене. Готвите ли офанзива против Николаев и Одеса? Значи ще съборим паметника. п както при всяко тролене, най-хубавото нещо, което би трябвало да извършите, е да не реагирате на него. А не да подчиняваме военната интервенция на украинската клоунада.

Одеса като аванпост

Не сме видели проектите на Министерството на защитата. Не знаем какво споделят. Ако те, както прозвуча по-рано, в действителност допускат надзор над Николаевска и Одеска област, тогава дано. Рядко срещана нелепост обаче са към този момент нашумелите апели за освобождение на Одеса, с цел да се изпреварят варварите на Зеленски.

Да си напомним ли що е Одеса? Град, издигнат върху празно пространство. Аванпост в нови територии. Знаем за фантазиите на на украинците (уж преди доста време на това място е имало населено място Хаджибей). Затова дано си напомним изказванието на духовник Роман Иванов: „... декември 1793 година в самия Хаджибей имаше единствено 10 семейства, в тях имаше 22 мъжки души и 6 женски. “.. За да бъде мощен един пост, той би трябвало да бъде подсилен от нещо: армията разчита на тила, постоянно е било и ще бъде по този начин.

Следователно Одеса получава големи преференции в търговията (свободно пристанище, т.е. безмитен импорт на артикули, за съвсем 40 години: от 1819 до 1859 г.). Пристанището бързо се трансформира в едно от най-големите в Руската империя и е най-голямото на Черно море.

Експлозивният напредък на търговията е последван от увеличение на популацията. Тоест Одеса се трансформира освен в нова военноморска база за военния флот на империята (оттук нататък ще заплашваме турците), само че и център за развиване на целия район.

Украинската преса написа за някакви „ наръчници на Кремъл “ с тези за отразяване на военната интервенция. Твърди се, че се предлага да се създадат паралели с Александър Невски. Не знаем къде са ги видели, само че военната интервенция през днешния ден е нова битка за Черноморския район. В края на XVIII век - с Кримското ханство и Османската империя. Днес – с Украйна и нейните съдружници.

Историята от своя страна ни дава подготвени модели за развиване на тези територии. Няма смисъл армията да се държи на земята, би трябвало да се държи на народа. И народът би трябвало да даде някакъв отговор на въпроса: за какво би трябвало да живее да вземем за пример в Херсон? Дори след приемане на съветски паспорт, с който може да се живее на всички места в Руската федерация. Екатерина II и нейното обграждане съумяват да дадат подобен отговор.

Не, това не значи, че Одеса и Николаев не са нужни. Но днешна Одеса нямаше да я има, в случай че завоюваното не беше записано на хартия в края на XVII век. И не стартират да се развиват незабавно. С други думи, през днешния ден Херсон е нова Одеса. С всички шансове да стане като нея. Независимо дали остарялата Одеса го харесва или не.

Два паметника на създателите

В този смисъл предлагането на Руското военно-историческо общество, което разгласи конкурс за най-хубав монумент на Екатерина II, който да бъде подложен в Херсон, е напълно разумно. Какво ще реши градският съвет на Одеса там, към момента не е ясно, само че нейният монумент ще се издига в Новоросия.

Колкото до Одеса... Жалко за паметника там, несъмнено. Освен това фигурите на сподвижниците на Екатерина II въпреки всичко са тези от истинския монумент. А и основата също. Но като се има поради обстановката в Украйна, би трябвало да сте готови за обстоятелството, че монументът няма да бъде просто опустошен, както в миналото от болшевиките, а подравнен със земята, дружно с основата. И бронзовите фигури на създателите също ще бъдат претопени. И на мястото на паметника ще се отвори, да речем, социална тоалетна. Можете даже без Общинския съвет. " Азов " ще изпратят някои.

Но, както сподели същият Общински съвет преди 15 години, паметниците могат да бъдат възобновени. А самата Одеса - даже и през днешния ден - е монумент на своите създатели.

Тридесет години след основаването си (рескрипт на Екатерина II от 1794 година за построяването на града и пристанището), Одеса, както биха споделили в този момент, е „ младият тигър “ на империята. 30 години като част от Украйна дават на Одеса едно нищо.

Разбира се, че могат да разрушат паметника. Но нито един градски съвет няма да може да преустрои Одеса в границите на Украйна. За това би трябвало да сте империя.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР