Един от първите закони, които ще влязат за обсъждане, е

...
Един от първите закони, които ще влязат за обсъждане, е
Коментари Харесай

Петков каза има ли име за нов председател на КПКОНПИ

Един от първите закони, които ще влязат за разискване, е този за КПКОНПИ, сподели министър председателят Кирил Петков по БНР.

„ Всички ще сме сигурни, че с работеща Антикорупционна комисия никой няма да може да си разреши да прави нерегламентирани дейности на корупция, без значение от коя част на властта са те. Нещата, които ще се случват и в трите управляващи, ще бъдат обект на деликатно анализиране и евентуално следствие, в случай че има сигнали за корупция ”, посочи той.

" В момента се мисли върху сюжети и механизми в посока „ да няма човек, в това число господин Гешев, който да усеща, че никой не може да го проверява, в случай че направи или има информация, че е направил противозаконни дейности “, изясни Кирил Петков.

Премиерът сподели още, че се приготвят промени, с които да стане допустимо следствието на основния прокурор:

„ Да се заложи в този момент в Плана за възобновяване това, което Европейската комисия от дълго време е желала - да няма човек, който единствено Господ да бъде него, ще се предложи механизъм, който даже самия основен прокурор при прегрешения да може да бъде разследван. В момента мислим сюжети, които да не включват просто различен прокурор, тъй като там има спор на ползи, мислим вид, където може би да бъде евентуално арбитър, който да вземе краткотрайната роля на прокурор “, сподели Петков.

Според Кирил Петков най-правилно е ръководителят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров да редуцира периода за овакантяване на поста, разгласен за 1 март, тъй като след лишаване на достъпа му до секретна информация, той не може да си прави работата:

„ След, мисля, първия интервал за обжалване той към този момент няма да има право на достъп до класифицирана информация, което значително маха опцията той да ръководи комисията по подобаващ ред “.

Все още няма име за нов ръководител на КПКОНПИ, стана ясно от казаното от премиера. По думите му не могат да бъдат нечии хора, а би трябвало да имат най-хубавия потенциал и най-хубавата известност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР