Един от най-вредните продукти и в същото време един от

...
Един от най-вредните продукти и в същото време един от
Коментари Харесай

Вредни ли са тестените изделия

Един от най-вредните артикули и в това време един от най-вкусният е топлият самун. Той е изрично неразрешен за дребни деца, хора в преклонна възраст, както и за хора с проблеми на храносмилателната система. За останалите също не се предлага, защото затруднява храносмилателния развой и доста мъчно се усвоява.

Освен това от топлия самун доста мъчно се усвоява потребния витамин В. Вчерашният самун или леко запеченият на фурна се усвоява доста леко, по тази причина се включва в доста лечебни диети.

Макароните и спагетите са много калорични и от тази позиция могат да бъдат нездравословни при невъздържание с тях. Ако се сварят, без по-късно да се измият със студена или топла вода, те се трансформират в безформена маса и откакто се овкусят с лоен сос, носят единствено непотребни килограми на организма, както и здравословни проблеми, свързани със затлъстяването.

 Вредни ли са тестените произведения

Изделията от маслено и от бутертесто също спомагат за качването на килограми. За фигурата най-безопасни са изделията от постно тесто, направено единствено от вода, брашно и малко олио. Ако е добавено едно или две яйца, това не трансформира здравословния темперамент на тестото.

Хрупкавите шоколадови бисквити в композиция с чай с лимонови резенчета, зареждат организма с витамин С и служат като имуностимулатор, стига да не се прекалява с тях.

За подсилване на имунитета спомагат кифлички от постно тесто с ванилия и канела. Това се дължи на обстоятелството, че ароматът на канела, ванилия и шоколад спомага за изработването на ендорфини и имуноглобулин А.

Масленото тесто е с калоричност над 400 калории на 100 грама, а наличието на мазнини е съвсем петдесет %. Купешките вафли, които съдържат ударна доза захар и мазнини, а някои – и трансмазнини, са нездравословни за клетките на организма.

Но са толкоз вкусни, че може да си позволите понякога да хапнете една вафличка, без да навредите на организма си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР