Един от най-вкусните ледени италиански десерти е сицилианска касата –

...
Един от най-вкусните ледени италиански десерти е сицилианска касата –
Коментари Харесай

Ледени италиански десерти

Един от най-вкусните ледени италиански десерти е сицилианска касата – това е замразена торта с извара. Необходими са ви 5 супени лъжици сметана, 200 грама пудра захар, 500 грама извара, 1 ванилия, 150 грама стафиди, 50 грама захаросани плодове по желание, 5 супени лъжици смлени орехови ядки, 100 грама естествен шоколад, 1 подготвен блат за торта, 50 грама ликьор по желание.

Сметаната се разрушава с пудрата захар и с изварата. Добавя се ванилията, разбърква се и се оставя за 12 часа в хладилника. Стафидите се измиват и се отцеждат.

Захаросаните плодове се нарязват на ситно. Шоколадът се настъргва. Блатът за торта се нарязва на правоъгълници.

Захаросаните плодове и шоколадът се смесват с изварата, поставят се в тавичка, върху тях се подреждат частите блат, и се поливат с ликьор.

Тортата се оставя за три часа във фризера. Когато се стегне, се вади от формата. Разрязва се на части, като се следва формата на нарязаните части от блата. При сервиране се обръща и се украсява със сметана или кокосови стърготини.

Много апетитен е италианският десерт Семифредо. Той се подготвя от разрушена сметана и белтъци с разнообразни добавки. Необходими са ви 2 яйца, 50 грама кафява захар, 100 грама прясно мляко, 100 грама сметана, 1 супена лъжица какао, 80 грама бадеми, 80 грама естествен шоколад, щипка сол, компот от праскови.

Бадемите се заливат с вряла вода, обелват се от ципите и се запичат за десетина минути на фурна. След това се смилат на едро. Шоколадът се нарязва на дребни късчета.

Белтъците се разрушават със солта на сняг. Разбива се сметаната. Жълтъците се смесват с кафявата захар до изсветляване, прибавя се прясното мляко и се разбърква. Добавят се деликатно белтъците и сметаната, по-късно се прибавят бадемите. Добавя се какаото, разбърква се и се прибавя шоколадът.

В правоъгълна силиконова форма се излива една трета от сместа, подреждат се късчета праскови от компот, излива се още една трета, отново се подреждат праскови и се залива с останалата примес.

При липса на силиконова форма се употребява железна, като се постила с фолио. Оставя се във фризера за пет часа. Един час преди сервиране се вади от формата, обръща се върху паница и се сервира, украсено с какао или поръсено с шоколадови стърготини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР