Един от най-вкусните източници на омега-3 мастни киселини – сьомгата,

...
Един от най-вкусните източници на омега-3 мастни киселини – сьомгата,
Коментари Харесай

Зеленчуци, подходящи за сьомга

Един от най-вкусните източници на омега-3 мастни киселини – сьомгата, е извънредно здравословен избор за обяд или вечеря.

Независимо дали е консервирана или замразена, тази риба не изисква дълго време за подготвяне. Освен това сьомгата е извънредно диетичен артикул.

Не доста храни се съчетават вкусово с този вид риба. Най-подходящите и здравословни комбинации са риба със зеленчуци и пресни подправки.

Копър

 Зеленчуци, подобаващи за сьомга

Копърът - фалшификация, присъща за Средиземноморската кухня, отлично се вписва с усета на сьомгата. Задушен копър със сьомга е извънредно вкусно ядене.

За задачата задушете копъра в растителен или пилешки бульон. След изваждането му прибавете сол, черен пипер и лимонен сок. Така приготвеният дресинг се полива върху изпечената и нарязана риба.

 Зеленчуци, подобаващи за сьомга

Аспержи

Този зарзават също е чудесна гарнитура за рибата. Аспержите са универсална добавка за типичен ястия като месо и риба или пък към някои предястия. Те могат да се запекат на барбекюто дружно с филетата от сьомга. Другият вид е да съчетаете аспержи, сьомга и печени картофи.

 Зеленчуци, подобаващи за сьомга

Грах

Благодарение на дребните си размери и вкусови качества, грахът постоянно се употребява като добавка към доста блюда. Сьомгата е измежду най-подходящите комбинации на зелените зрънца. Подходящ образец за сходно комбиниране е зелена салата, в центъра на която да се сложи дресинг, подготвен от консервирана сьомга, маринован грах, малко копър и майонеза.

Броколи

Броколито е един от най-здравословните зеленчуци. Това кръстоцветно растение има висока хранителна стойност, богато е на фибри. Към приготвената риба можете да прибавите задушено броколи.

Можете още повече да разнообразите рибното ястие като задушите броколи с добавка гъби и лук. Към тях най-после прибавете и настърган Пармезан. Готовите задушени зеленчуци се слагат върху или в профил на протеиновото ядене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР