Един от най-старите независими руски новинарски сайтове прекратява дейността си,

...
Един от най-старите независими руски новинарски сайтове прекратява дейността си,
Коментари Харесай

Затварят независим руски новинарски сайт заради политическата обстановка

Един от най-старите самостоятелни съветски новинарски уеб сайтове приключва активността си, както изясни, поради възходящ политически напън, който е минал границите, съобщи ДПА.

" Нашият мироглед за света от ден на ден се различаваше от желания от държавните медии облик ", разгласи публицистичната гилдия на портала " Нюзру " (newsru.com). В резултат огромните рекламодатели са се отдръпнали и след 21 години уеб сайтът повече не може да се финансира.

" Спираме работа по стопански аргументи, само че те бяха подбудени от политическата конюнктура в нашата страна ", написа редколегията.

Независимите публицисти в Русия са все по-застрашени, отбелязва ДПА. Наскоро управляващите класифицираха " Медуза " - портал, сериозен към държавното управление, - като " задграничен сътрудник ".

От " Медуза " показаха неодобрение, че слагането на този етикет е довело до неочаквана загуба на значими рекламни сътрудници. Базираната в Латвия медия бе принудена да затвори публицистични офиси и да понижи фрапантно заплатите на личния състав си и в този момент се бори да оцелее.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР