Един от най-силните и древни ритуали, свързани със суеверията около

...
Един от най-силните и древни ритуали, свързани със суеверията около
Коментари Харесай

Зашита сребърна монета за дрехите гони злото

Един от най-силните и антични ритуали, свързани със суеверията към високосните години, каквото е 2020, е пришиването на сребърна монета към облеклата, написа Ретро.

От дълбока античност се е смятало, че сребърните монети прогонват злото, а вуду шаманите са ги употребявали по време на своите ритуали, когато са желали да скапват някоя неприятна магия.

Самият Теодор Рузвелт – 26-ият и най-млад до тогава президент на Съединени американски щати, е носел постоянно (независимо дали годината е била елементарна или високосна) в джоба си сребърна монета за шанс. Нейната възраст е била на близо 2500 година

Отново в Съединени американски щати през всички високосни години от интервала 1916-1944 година се е изсичала специфична сребърна монета за шанс, отдадена на римския господ Меркурий, символизиращ разцвет. Затова и монетата е кръстена Mercury dime.

В наши дни хора от разнообразни националности не престават да имат вяра, че високосните години носят неприятен шанс и с цел да се предпазим от него, би трябвало да носим единствено сребърни украшения. Няма никакво значение каква е номиналната стойност на сребърната монета, която ще пришивате в облеклата си. Важното е да е от същинско сребро и да вярвате в нейната мощ.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР