Един от най-популярните и уважавани вестници в Индия The Times

...
Един от най-популярните и уважавани вестници в Индия The Times
Коментари Харесай

Откъде тръгва фалшивата новина за секс-турнира в Швеция

Един от най-популярните и уважавани вестници в Индия " The Times of India "  съобщи, че Швеция ще е хазаин на европейско първенство по секс. Според материала Швеция е признала секса за формален спорт. А с цел да се откри кой е първенецът в дисциплината, ще се организира шампионат, по време на който участниците всекидневно ще се " състезават "  по шест часа. Назовани са даже датата и мястото на " шампионата "  - 8 юни в Гьотеборг.

Много други медии тиражираха " новината ", а един гръцки портал даже разгласи, че на шампионата Атина щяла да има свои представители. Германският канал RTL пък разгласява и анкета, от която би трябвало да стане ясно какво мисят хората за признаването на секса за формален спорт.

Шведското министерство на спорта отрече да съществува сходно събитие. Дъждовни води ревизира обстоятелствата. 

Твърдение: Швеция публично е признала секса за спорт и ще организира първия шампионат по секс тази седмица.

Проверка на обстоятелствата: Невярно

" Всяка сходна информация е погрешна ", написа говорителката на Шведската спортна асоциация Анна Зетцман в публична позиция до Дъждовни води. " В момента погрешните изказвания, които се популяризират в някои задгранични медии за Швеция, могат да бъдат изрично отречени ".

Как стартира всичко?

" Гьотеборгс Постен ", един от огромните ежедневници в Швеция, оповестява, че зад цялата история стои шведът Драган Братич. Според информацията на вестника Братич е притежател на няколко стриптийз клуба и в действителност желал сексът да стане формален спорт. Той пратил такова искане до спортната конфедерация през януари тази година. Шведската спортна асоциация удостовери за Дъждовни води, че фактически във ведомството е получена молба за участие от човек, който твърди, че е част от федерацията по секс. Молбата е била отхвърлена публично през май.

" Шведската спортна асоциация обръща внимание на слуховете, популяризирани от някои интернационалните медии, че федерация по секс е станала част от асоциацията ", посочи говорителката Зетцман. " Това е погрешна информация, чиято цел е да опетни шведския спорт и Швеция ", прибавя тя. 

Друга авторитетна индийска медия, която е обвързвана с американския CNBC, даде и " детайлности "  относно това по какъв начин човек може да се включи в шампионата - разгласява включително имейл адреса и сайта на някаква " шведска федерация по секс ". Страница с такова име съществува, само че линкът води към нецензурен уеб страница, където сега тече назад преброяване до " шампионата "  и се твърди, че той ще бъде предаван наживо там.

Шведската спортна асоциация изрично отхвърля да си сътрудничи с каквато и да е секс организация. " Няма федерация по секс в Шведската спортна асоциация ", безапелационни са от ведомството.

Сексът е табу

В доста страни по света сексът е табу. Скандинавските страни от своя страна са били домакини на някои в действителност необикновени надпревари - като да вземем за пример носенето на съпруги на ръце и Световното съревнование по сауна (което беше прекъснато откакто един от участниците почина). И все пак - съревнование по секс не е част от този лист.

Редица медии в Южна Азия разгласиха информацията за този " шампионат ", без да я ревизират. Други пък разгласиха подвеждащи материали. В една от публикациите да вземем за пример се изяснява в детайли, че знанията по Камасутра ще оказват помощ на състезателите, които желаят да се включат, а най-после разкрива, че " шампионатът "  всъщност не е същински.

Още по тематиката - в това видео:

В Турция сексът преди брака към момента е табу

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР