Един от най-популярните и обичани български актьори и шоумени Шкумбата

...
Един от най-популярните и обичани български актьори и шоумени Шкумбата
Коментари Харесай

Шкумбата втрещи всички: Обяви какво иска да направят след смъртта му и какъв завет е получил от баба Ванга

Един от най-популярните и обичани български артисти и шоумени Шкумбата шокира всички със странните си мераци. Той съобщи, че като почине желае да го кремират и сложат в песъчлив часовник, с цел да си доработи.
Димитър Туджаров-Шкумбата е един от най-популярните и обичани български артисти и шоумени. Съдбата му наподобява предопределена – да подарява хората с усмивки и да ги кара да не помнят за грижите и проблемите, като това му е предсказано от самата Ванга. Шкумбата е роден в Петрич и израства наоколо до дома на огромната пророчица. Въпреки, че приключва ВМЕИ в София и е магистър по Автоматика и телемеханика, той не може да избяга от предначертаното и стартира да се изявява на сцената. През 1981-а година артистът изиграва първата си роля във кино лентата на режисьора Александър Раковски – “Дисонанси ”. Следват доста изяви и задължения, в които той залага на комедийната си заложба. Шкумбата води и свои хумористични рубрики в тв-предавания, като “Събота късен следобяд ” и “Добро утро ”. Моноспектаклите му, измежду които са “Смях до сълзи ”, “Животът желае жертви, само че няма да сме ние ”, “Тежко е, само че няма по какъв начин! ”, “Параграф 23 ”, както и новият – “Бивали-небивалици ” също се радват на огромен интерес. Ето какво още сподели Шкумбата в изявление пред в. „ Труд “:

– Шкумба, в навечерието сме на Нова година. Как ще я посрещнеш и с какво ще запомниш отминаващата към този момент 2018-та година?
– Едно от хубавите неща, с които ще я запомня е, че този декември за първи път пътищата в България бяха чисти! Аз тропосвах страната от Кърджали до Козлодуй в снеговалеж и в действителност за първи път от години, бях спокоен, когато карах. Ще споделя и друго, че скоро – пътувайки от Смолян за зрелище в Драматичния спектакъл и на напълно изсъхнал сектор, един мъж с нов модел джипка се завъртя по този начин, че колкото да избегнахме удара. После си разсъждавах на една бензиностанция за това и се питах по какъв начин се получи – дали той се е разсеял, или нещо друго, само че ние сме си отговорни в такива обстановки, по тази причина споделям – очаквайте ги, зима е и даже в сухите сектори – карай по-бавно, а който не може да не кара – да не го прави, тъй като това е най-трудното време през годината! У нас по пътищата умират повече хора, в сравнение с в сражения в някои страни, в които се водят войни… Иначе Новата година ще я посрещна работейки. Аз почивах единствено на Бъдни вечер и Коледа, тъй като това са същинските празници, а Нова година е работен ден.

– Какво да чакаме от теб през новата година, която ще бъде юбилейна за теб?
– Догодина в цялата страна стартират празници всеки ден, тъй като аз върша 45 години на сцената и 65 житейски. Искам да благодаря на Министерството на обществените грижи и труда, защото нали ни изгоряха архивите в естрадата за множеството сътрудници, тъй че аз няма да се пенсионирам, т.е. – ще си умра млад! Взели са решение за всеки създател, като умрем – да ни кремират, след това да ни вкарат в песъчлив часовник да си доработим, с цел да няма неумрял, не пенсиониран създател! Ако съм жив, премиерата на новия ми театър ще е на 6-ти октомври, а до тогава обиколката ще е у нас и в чужбина с – “Бивали-небивалици ”. Отсега мога да поканя всички на 6-ти април в Лондон, където в един огромен спектакъл ще седна на рояла, с цел да покажа Клайдерман по какъв начин не може да свири.

– Често ли ти се случва, до момента в който бързаш за присъединяване да те стопират служители на реда и глобяват ли те, или те карат да им кажеш някой анекдот?
– Всичко се случва, даже един път бях санкциониран, без да съм нарушил разпоредбите – пред очите на жена ми. Един ме спря в региона на Дупница, позна ме и сподели – санкция 10 лв. и фиш! -Викам му – за какво? А той – ти такива работи приказваш за нас, че не може нищо да не си нарушил, но… Просто се заяде с мен и жена ми сподели – откри си майстора! Има и други разновидности, да вземем за пример като ме стопират служители на реда и аз им споделям – здравейте, сътрудници! Те -какви сътрудници?! –Ами, единствено вие, незаконния свят, бездомните кучета и ние – артистите се засичаме нощно време в 2-3 часа… А те – Шкумба, скоро имал ли си взимане-даване с КАТ? Отговарям им – взимане – в никакъв случай, дайте нещо, та да ви запомня… И те викат – аре, бегай!
– Пътуваш доста на турнета по света. В коя страна възприятието за комизъм е най-общо с нашето и къде са най-трудни за разсмиване?
– Немците имат ужасно възприятие за комизъм, чак ме плаши – немецът е най-труден да го разсмее човек, също и англичаните, изключително в този момент с този Брекзит. Иначе италианците и руснаците са като нас, там също има тъщи, пияници и почти се смеят на този тип проблеми.
– Изкушавал ли си се да останеш за непрекъснато в някоя от страните, където си гастролирал?
– В Израел бих живял. Там въпреки че има напрежение във въздуха, само че хората са спокойни и се усещам вкъщи си.

– Ти си другар с множеството известни лица у нас. Кой е най-големият шегобиец от тях и би ли споделили преживелица с него?
– Те са доста, само че с Орлин Горанов постоянно доста се смеем. Двамата с него, даже ни арестуваха по времето на развитото социалистическо общество и ни изпънаха до една стена. Причината беше, че минаваше основният секретар и тъкмо тогава ние си разказвахме един анекдот за Ленин и Сталин. Те били положени един до различен в мавзолея, това си е реалност и пристигнали двама грузинци. Единият споделил – смотри нашия Сталин, какъв е огромен, какъв е наедрял, какво чело, какъв нос! А другия рекъл – а това до него какво е? Това е ордена му на Ленин! И двамата с Орлин се смяхме на този анекдот, а тези типове служби единствено споделиха – не мърдай! А аз споделих – Орлине, мръдни! Викам му – в този момент ще се чуе от някъде една безвъздушна – туффф… С него всичко обръщаме на усмивка. Сега, като отидох на промоцията на неговата книга и седнах до Камелия Тодорова, а тя ме пита – какъв брой години врътна, Мите? Аз – 65! И тя – Боже, и ти си 54-ти набор. Предложих й – дай да създадем следващата година един концерт – 130 години не стигат, само че тя се уплаши. После Орлин направи неточност да ме изкара на сцената с думите, че се знаем от години, а аз крещя, че съм израснал с песните на Орлин Горанов,но всичко е тъкмо. Невероятни за менще останат и срещите ми с двама от великите български създатели – Тошко Колев и Петър Слабаков, с които ни срещна режисьорът Мишо Дървенски. После с тях станахме другари, до момента в който те си отпътуваха от този свят и може би ме чакат там горе да си седнем и да си описваме радостни истории.

– Съгласен ли си с Развигор Попов – “жена, в случай че не гълчи и мъж, в случай че не мълчи – не е семейство ” и каква е твоята рецепта за фамилно благополучие?
– Не, не съм склонен! За фамилното благополучие ще кажа, че можеш да запалиш искра, единствено като удряш камъните. За мен няма да е семейство, в случай че единия върви безропотен с наведена глава, със свещ в ръка и си чака края, а другия му се е качил и го язди, без значение – мъж или жена. В едно семейство би трябвало да има кавги, само че то би трябвало да върви, изключително имайки към този момент и деца – да върви, решавайки проблемите си вътре. Като си основал деца и за тях ти си образец! Аз несъмнено не съм най-хубавия татко, тъй като моите синове израснаха до момента в който пътувам, само че се старая доколкото мога, а аз не мога – да бъда по-малко дразнител у дома. Когато бях в Лондон и една британска журналистка сподели нещо, което ме потресе и аз непрекъснато си обмислям дали не е права. Тя сподели – проследявам какво става в България и за това сте отговорни вие – българските мъже, тъй като имам възприятието че мъжете в България сте родени от баби, тъй като един мъж прави историята още от римско време. Той потегля напред с меч в ръка, той завзема територии и обезпечава издръжка, а ние дамите сме да създадем семейство и да раждаме мъже. Дотук спирам…

– Какво мислиш за модата на силикона и екстеншъните измежду младите девойки?
– Тази мода за мен е – благодаря ви, лекар Енчев! Размерът имал значение?! Всички, за които размерът има значение – да се задавят нека. Как може – човек е хубав, както е основан от дядо Боже – от архитекта на Вселената и той е подобен, какъвто би трябвало да бъде. Няма два камъка идентични и забележете, че постоянно има някой, който харесва някого.
– Ти си от Петрич и познаваш Ванга още от дете. Коя е най-разтърсващата среща с огромната пророчица, която си имал?
– Когато тя ми сподели – не карай колата си до Нова година, че ти е писано нещо лошо… Обаче аз, към този момент на 31-ви декември бях не запомнил предизвестието, другояче до тогава го съблюдавах и пътувах единствено с влакове и автобуси. Качих се на колата и катастрофирах, а по-късно като отидох при нея и тя още от вратата ми вика – за какво не изчака два часа до новата година? Сега, застани пред иконата и дремни малко, тъй като сърцето ти спи. Оттам-нататък съблюдавам всичко, което ми е казвала.

– А спазваш ли още заръката й да не близваш алкохол и по какъв начин си обясняваш, че си оживял при 12 произшествия?
– Разбира се, не преставам да не лизвам, това не го и мисля. Дори, когато лекарите ми предписаха чаша алено вино – пийнах, само че не ми стана добре. Чудя се, на Коледа също би трябвало да си кажеш “наздраве ”, може би една глътка, само че отново не ми удобно. Казала ми е – Господ те пази, спазвай си пътя!
– Какво ти е споделяла Ванга за вярата и за Бог?
– Тя вярваше в Бог и даже ме накара на остарели години да се кръстя – на 39 години. Каза ми – ти не си кръстен, иди, това ще те пази. Аз считам, че има по-велика мощ от нас – едни я назовават Господ, други -природа, Аллах, Буда, само че е доста по-силно от нас. Думи на Ванга са – най-големите грешници вървят най-вече в черквата. Тя сподели, че е задоволително, като се сетиш за някой човек – да спреш, където и да си и да запалиш свещ, тъй като вярата и Господ са вътре в нас. Ванга ми е разказвала, че духът се отделя на 40-тия ден от тялото и тогава прекосяваме от един тип в различен – от материалния в енергийния свят.

– Истина ли е, че Ванга не е обичала парите, до момента в който в днешно време материалното от ден на ден измества духовното…
– Да, даже като хората й оставяха пари и тя ги избутваше с лакът в едно кошче за отпадък, дори не ги докосваше и споделяше – това ще ги изяде. Има такива хора, които по този начин живеят – броят, броят парите и все не им стигат… Имам анекдот за това – двама българи в София намерили едно портмоне. Броили, броили, броили и единия споделил – не стигат. Аз запитвам – на кой му стигат парите?
– Какъв е заветът на Ванга към българите съгласно теб?
– Не е завет, само че тя доста се ядосваше, тъй като искаше българите да имаме вяра повече и в себе си и в положителното, а ние сме неверници. Тук има огромна завист и експанзия посред ни, каквато няма на никое място отвън България. Тя сподели – доста има да си плащаме, тъй като първото кръвопролитие сме го създали ние -на богомилите, християни колят християни…. Аз си мисля, че ние сме си отговорни за всичко, не отоманското 500 години “присъствие ” тук ни е трансформирало, а ние самите.

– Най-необикновената преживелица, на която си бил очевидец при Ванга?
– Още като дребен една преживелица ме шашна. Тогава при нея бяха пристигнали Валентина Терешкова и Вячеслав Тихонов и аз видях, по какъв начин по-късно този човек пребледня. Ванга му предсказа, че ще стане доста прочут, а той още нямаше по какъв начин да знае, че ще снима “17 мига от пролетта ”. Тя му сподели и други неща за фамилията му, които се потвърдиха още на място. Не мога да не помни и следната история, когато при Ванга пристигна една гъркиня, чието дете беше изчезнало преди 17 години. Тя плачеше, тъй като не знаеше нищо за него оттогава, само че Ванга й сподели да се прибере назад, тъй като детето й към този момент си е у дома. Когато гъркинята отиде до пощата да ревизира и детето й в действителност се обади от тях.Димитър Рачков си присади коса! 30 бона коства новият перчем на комикаДимитър Рачков си е присадил коса, като броил за естетичната процедура към 30 000 лв..
Суетният а…Nov 12 2018skafeto.com

– Ванга разкривала ли ти е какво ще е бъдещето на България и по кое време нещата у нас ще се оправят? Да чакаме ли с вяра Новата година?
– Ванга ми сподели, че рано или късно нещата у нас ще се оправят, дори към този момент му идва времето. Аз го очаквам това време, тъй като тя ми предсказа, че ще го доживея! Като я питах – аджеба, по какъв метод ще стане това тук да тръгнат нещата напред и тя сподели – ти си естествен, земен човек, в случай че ти кажа тище го кажеш на всички. Дай Боже това да стане. Тя ми сподели също – обикаляй по света, само че не напускай България. Пътувайте, където пътувате, само че не напускайте за непрекъснато.
– Любима мисъл?
– Когато парите за броя свещички на тортата, стане по-голям от цената на самата торта – човек остарява. Не остарявайте в никакъв случай!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР