Един от най-популярните български хумористи и имитатори Веселин Павлов-Весо Парцала

...
Един от най-популярните български хумористи и имитатори Веселин Павлов-Весо Парцала
Коментари Харесай

Скръбна вест! Напусна ни велик имитатор и хуморист ВИДЕО

Един от най-популярните български хумористи и имитатори Веселин Павлов-Весо Парцала е умрял в сряда. Скръбната новина заяви във Facebook различен представител на артистичните среди - илюзионистът Борислав Борисов-Боби Шоу.

" Днес ненадейно ни напусна моят огромен другар и сътрудник, несравним актьор, хуморист и любим на народа Веселин Павлов-Весо Парцала. Поклон пред теб, приятелю, доста ще ни липсваш ", написа в сряда късно вечерта Борисов.

Малцина знаят, само че Весо Парцала е единственият в своя отрасъл, който е лежал в пандиза. Поводът - една незаконна касета през 1968 година, в която с гласа на артиста Георги Парцалев е разказан анекдот, осмиващ бракоразводно дело. Вицът осмивал с поредност от майтапи членовете на Трудово-кооперативно земеделско стопанство, написа Dir.bg.

Зад гласа на Парцалев в действителност стоял не кой различен, а неговият максимален подражател - Весо Парцала. Скандалът бил голям и след направена експертиза Парцала се оказал 3 месеца следствен в тогавашната Дирекция на националната милиция, и изкарал 15 дни в Централния софийски затвор.

Весо Парцала стартира да твори вицове и фалшификати през далечната 1964 година, още като възпитаник. Както постоянно споделяше: " До 1989 година съм работил все на черно ". Никога не е вземал категория за актьор, тъй като не е бил допускан до конкурс за нея. Вади смешките от живота и до момента е основал близо 1500 вица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР