Един от най-известните сицилиански мафиоти, за когото се смята, че

...
Един от най-известните сицилиански мафиоти, за когото се смята, че
Коментари Харесай

Освобождаването на известен мафиот предизвика гняв в Италия

Един от най-известните сицилиански мафиоти, за който се счита, че е лишил живота на над 100 души, бе освободен предварително след 25 години зад решетките, съобщи в. ``Гардиън``.

64-годишният Джовани Бруска, по прякор Свинята, който е задействал експлозива, умъртвил антимафиотския прокурор Джовани Фалконе през 1992 година, към този момент е свободен човек. Той също по този начин е разпоредил удушаването на 11-годишно момче, чието тяло по-късно е било разтворено в киселина. Бруска бе дясната ръка на най-могъщия и нечовечен мафиотски необут Салваторе ``Тото`` Риина, който умря в пандиза през 2017 г. 

Новината провокира яд в Италия, макар че освобождението на някогашния палач на ``Коза Ностра`` беше предстоящо. Бруска бе задържан през 1996 година и наказан на пожизнен затвор за повече от 100 убийства, само че през 2000 година взема решение да си сътрудничи с прокурорите и вследствие на това получава понижена присъда. 

Освобождаването му аргументи безпокойствие измежду родственици на жертвите на ``Коза Ностра`` и политици, които настояват, че Бруска в никакъв случай не е показвал действителни доказателства за това, че се е покаял за зверствата си. ``Това е вест, от която ме заболя. Но законът за понижаване на присъдите, в случай че мафиотите сътрудничат на проверяващите, е закон, за който брат ми се бореше и затова би трябвало да се спазва``, сподели Мария Фалконе, сестрата на Джовани Фалконе. ``Надявам се единствено правосъдната система и полицията да бъдат бдителни, с цел да избегнат риска той да извърши още веднъж престъпления``.

Разкритията на Бруска доведоха до ареста на убийци и доста босове на ``Коза Ностра``, само че обществеността и изключително роднините на жертвите не простиха зверствата му. Той е задържан във вила в провинция Агридженто през 1996 година от служителя на реда Лучано Трайна, чийто брат е погубен от ``Коза Ностра``. ``Никога няма да не помни израза на лицето му, когато го арестувахме ", сподели Трайна пред вестник la Repubblica. ``Никога няма да му простя. Защото нямам доверие, че Бруска в миналото е казвал цялата истина``.

``След 25 години затвор мафиотският необут Джовани Бруска е свободен човек. Това не е ``справедливостта``, която италианците заслужават``, сподели водачът на крайнодясната партия ``Лига`` Матео Салвини.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР