Един от най-известните автомобилни състезатели у нас и учредител на

...
Един от най-известните автомобилни състезатели у нас и учредител на
Коментари Харесай

Илиев за участието си в управлението на ПП: Разбрах, че ставам част от едно огромно безхаберие

Един от най-известните автомобилни състезатели у нас и основател на „ Продължаваме промяната “ със гласовит пестник за ръководството на Кирил Петков
„ Разбрах, че ставам част от едно голямо безхаберие “. Това е равносметката на осемкратния рали първенец на България Димитър Илиев за присъединяване му в ръководството на „ Продължаваме промяната “, която през днешния ден показа в ефира на Българска национална телевизия.

Припомняме, че Илиев е и измежду учредителите на харвардската политическа партия и даже бе лидер на листата им за народни представители в Област-Кърджали. Последователно бе назначен за консултант на министър-председателя, а по-късно пое ръководството на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “. Само след 7 месеца във властта обаче той излиза омерзен от екипа на Кирил Петков.

Тази заран в Българска национална телевизия той се опита да не атакува непосредствено довчерашния му началник, само че в институциите от дълго време се знае за възходящия яд на автомобилния играч към премиера в оставка Кирил Петков и неговото обграждане. Това била и повода самичък да изиска да си тръгне, а Министерски съвет се опита да замаскира следващия скандал.

В края на деня в понеделник (11 юли) бе разпратена безлична информация за медиите за кадровата смяна с уклончивите думи, че оставката на Илиев е „ по негова молба “.

Днес обаче същинската причина излезе нескрито. „ Разбрах, че ставам част от едно голямо безхаберие. В нашия бранш броим несвършената работа в жертви. Същевременно би трябвало доста малко да се промени в работата на институциите, само че няма воля “, безапелационен бе Димитър Илиев.

„ Без политическа поддръжка няма смисъл да заставам “, непосредствено съобщи той в ефира на националната телевизия като с думите си призна и неналичието на воля от страна на Кирил Петков.

Запознати настояват, че разривът сред двамата е вървял по доста линии. От една срана досегашният министър председател предпочитал да се вслушва в препоръките на компрометирания някогашен служител на реда Богдан Милчев, в сравнение с в тези на автомобилния играч. Същевременно се задълбочило и неразбирателството му с Бойко Рашков откакто станал явен полицейския чадър над рецидивиста Георги Семерджиев. За да покаже неналичието на каквато и да е воля от страна на Министерство на вътрешните работи да се бори с джигитите на пътя, Димитър Илиев наредил да се постави камера за скорост на Агенцията по пътна сигурност на мястото на трагичния случай на бул. „ Черни връх “, която единствено за ден записала стотици извършители. Дори тези данни обаче не трогнали Рашков или неговия началник Кирил Петков да вземат действителни ограничения за повишение на сигурността на пътя.

Днес Димитър Илиев не спести рецензии и за главния спонсор на „ Продължаваме промяната “ – транспортния министър Николай Събев. За работата на неговата институция, Илиев показа: „ Корупцията е големия проблем – купуват се книжки. До по кое време ще продължи това? Отчайващо е, по тази причина си депозирам оставката… Мога да намеря 1000 други способи да си изгубвам времето. Много се колебая в миналото да работя още веднъж в държавна администрация “.

Особено сериозен бе Димитър Илиев и по адрес на довчерашните сътрудници в ръководството от „ ИТН “. Според него Министерството на районното развиване и благоустройството и Агенция пътна инфраструктура отказвали да създадат даже обикновени дейности за повишение на сигурността и се налагало всекидневно да спори с тях. Специалисти обаче разясняват, че нито една сериозна дума не била казана в общественото пространство по адрес на Гроздан Караджов или Министерство на регионалното развитие досега, в който Слави Трифонов не заяви, че излиза от властта. Затова и днешната офанзива от страна на Димитър Илиев звучеше доста повече като опит за подправен поклон към довчерашните му другари от „ Продължаваме промяната “, в сравнение с като кардинална позиция.

Все отново Димитър Илиев не си потегля капо от властта. Една от огромните му цели, с която влезе в политиката, към този момент е реализирана, откакто министърът на спорта Радостин Василев съумя да отнеме лиценза на Българската федерация по авто спорт и го връчи на бащата на Димитър Илиев – Владо Илиев. Така семейство Илиеви ще има достъп до милионите, които Международната автомобилна федерация отпуска за образуване на надпревари, както и ще бъдат директен бенефициент на държавна дотация.

„ Няма да заставам и минута откакто си върнем лиценза “, бил чуван неколкократно да повтаря Димитър Илиев пред близки и познати. Сега откакто задачата е реализирана, той се връща в фамилния бизнес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР