Един от най-харизматичните ни млади актьори – Иво Аръков, възнамерява

...
Един от най-харизматичните ни млади актьори – Иво Аръков, възнамерява
Коментари Харесай

Каванч Татлъту „влюбен” в Иво Аръков

Един от най-харизматичните ни млади артисти – Иво Аръков, има намерение да учи турски език и даже към този момент си е купил разговорник, с цел да се упражнява през лятото. А повода за това е най-голямата звезда в южната ни съседка – артистът и модел Каванч Татлъту. Мега артистът толкоз доста харесал партньорството си с ко-водещия на „ Мармалад ”, че изявил предпочитание да се снима с него и в друга продукция. За задачата обаче Иво трябвало да понаучи малко турски, настояват негови близки другари и сътрудници.


За това, че Иво Аръков ще стане една от огромните звезди у нас, се заприказва още по време на присъединяване му в телевизионния сериал „ Фамилията ”, където сподели мощно екранно наличие. Там той влезе в облика на 10 години по-възрастния от него Антон Велев-Тони, който е брачен партньор на богатата наследница Лора, притежател на футболен клуб и човек за мокри поръчки. След това българските фенове видяха и превъплъщенията му като Калин в комедийно-драматичния сериал „ Скъпи наследници ” и като Младен в занимателната лятна комедия „ Съни бийч ”. През последната седмица пък всички се възхитиха на актьорската му игра в турския сериал „ Ирония на ориста ”, където си партнира не с кого да е, а със самия Каванч Татлъту.

За присъединяване му в турската продукция огромна роля е изиграло управлението на Би Ти Ви. Актьорът, който след пет седмици ще навърши 32 години, описа, че те са му се обадили и са го попитали, какво мисли за тези сериали и дали би се снимал в подобен. Той от своя страна признал, че съседите ни вършат доста качествено кино и на драго сърце би се присъединил в техен план. Така почнали договарянията сред турските продуценти и управлението на малкия екран.

Първоначалната концепция била Иво Аръков да изиграе ролята на българско ченге, което отива да помогне на турските си сътрудници в преследването на незаконна формация. „ Първият ден, в който се видях с двамата продуценти и Каванч Татлъту, те дълго ме гледаха и преценяваха. Трябва да призная, че Каванч беше много песимистичен първоначално, по отношение на моето присъединяване. Може би тъй като бях показан като ултра, мега, супер, гига, яка звезда ”, спомня си с усмивка артистът.

Нещата обаче бързо се трансформирали, когато се срещнали на снимачната площадка за пробните фотоси. Ролята му от български служител на реда се трансформира в нечовечен съветски мафиот с мускулесто тяло и доста татуси, който е изпратен в Истанбул на убие служител на реда. Първоначално той бил зает единствено за два снимачни дни. Но когато продуцентите видели „ химията ” сред двама артисти – Аръков и Татлъту, решили да снимат българина допълнително подиуми. Така той станал част от екипа на сериала за няколко месеца. А с изключение на на съветски, му се наложило да научи и няколко реплики на турски език.

Скочил с двата крайници в екшъна, без никаква подготовка, тъй като обликът му бил построен безусловно за няколко часа. „ Всичко беше въпрос на нюх, нямах време да преговарям и да се приготвям за ролята. Казват ти да влизаш и да играеш, не е като у нас – подготовки на маса, подготовки на снимачната площадка и така нататък Може би това беше най-екстремното ми влизане в роля ”, споделя Иво. Снимачните дни за него продължавали по 16-18 часа. Трябвало да отива рано заран, с цел да могат 6 гримьорки да изрисуват тялото му с татуси. Това продължавало няколко часа, а през това време той стоял прав, гол до кръста, без да мърда и при ниски температури в хангара. По време на фотосите татусите се разтичали и те още веднъж трябвало да ги поправят. Но той философски издържал на напрежението.
„ Радвам се, че Каванч промени мнението си за мен, когато стъпихме на снимачната площадка. Не единствено, че отговорих на всички упования на продуцентите, само че и ги надвиших. Успях да направя един мощен облик на Иван Сукоров и мисля, че освен турската аудитория го оцени. Отзивите за партньорството ми с Каванч са доста положителни и това повлия на цялата продукция ”, изяснява още Аръков. В обществените мрежи през последните месеци се появиха извънредно положителни мнения за него, надалеч преди сериалът да се завърти и у нас. И той към този момент си има внушителна маса от фенките в Турция. Девойките не стопират да му пращат сърчица и целувки.

Медиите в съдена Турция пък пишат, че Каванч Татлъту от дълго време си е извоювал правото да избира актьорите, с които да се снима. Така да вземем за пример, той персонално е упорствал ролята на Зейнеп да бъде изиграна от Елчин Сангу. Ето за какво е било значимо турската мега звезда да утвърди присъединяване на българина в продукцията. Нещо повече, след края на сцените с Иво Аръгов, Каванч изискал от продуцентите, да помисля и за друго тяхно взаимно участия, пишат светските клюкари в южната ни съседка. Все още за публична втора покана е  рано да се приказва, само че нашето момче се е нахъсало да научи турския.

Междувременно, преди към месец стана ясно, че българският продуцент Евтим Милошев ще снима филм за греховната обич сред създателят на модерна Турция – Кемал Ататюрк, и българката Димитруна Ковачев, която генералска щерка. Естествено, продукцията ще е българо-турска, а в ролята на Ататюрк евентуално ще се превъплати Каванч Татлъту. Възможно е, това да е вторият път, в който Каванч и Иво ще се снимат дружно. Все още обаче не се знае, по кое време ще стартират фотосите и дали планът ще бъде осъществен.

Един от актьорите е с български корени

В сериала Иво Аръков първо се среща с Али Сюрмели, чийто воин Джанзис е и най-големият изверг в сериала. „ С него бяха първите ми подиуми. След това се срещнах и с другите артисти. Най-много обаче бяха разговорите ми с Онур Сайлак, който се превъплъщава в облика на Вели Джевхер. Ето за какво предложих да екипа да приказвам и на турски. Така той ще разбере, че с съветската мафия смешка не трябва, а и ще придаде по-голяма достоверност на облика ”, споделя нашето момче.
Оказало се, че Онур Сайлак е от Разград и постоянно се прибирал да види баба си. Но не говорел български. Въпреки това се разбрали, идващият път, когато реши да посети страната ни, безусловно да се отбие и до София за среща по мъжки. Когато чул това, Каванч незабавно се присламчил към Онур, прегърнал го през рамо и декларирал, че и той от дълго време желал да посети България, тъй че ще го създадат дружно.
На снимачната площадка българинът се сприятелил с целия екип, като си приказвал с тях свободно на британски език. А с цел да се майтапи с красивата актриса Елчин Сангу, употребявал и няколко турски изрази, който понаучил по време на фотосите.
Преди да си тръгне оттова, Аръков подарил на всичките си сътрудници дървена дрънкулка на българка в носия, в която имало качествено розово масло. „ Бяха доста сюрпризирани и се зарадваха - хареса им ”, отбелязва още Иво Аръков.

Пребит по поръчка след секс спекулация с Елен Колева


Иво Аръков е роден и израснал в Белослав – на 19 км от Варна. Когато е 13-годишен, отпътува да живее със фамилията си в Ростов на Дон поради работата на татко си. Затова и по този начин добре се оправя с репликите на съветски в турския сериал. Няколко години по-късно се прибира в Белослав и става част от Детско-юношеския спектакъл „ Златното ключе ” във Варна. Репетира в трупата 2 години. Тогава стартира да се занимава с музикално продуциране, върви на солфеж и на частни уроци в локалното читалище.
Иво приключва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов през 2011 година, а дебютът му е във кино лентата „ Кецове ” на Валери Йорданов и Иван Владимиров. Но работата му не се концентрира единствено на екрана. Участва и в много театрални представления. Забелязан е от Мариус Куркински, който му дава основна роля в собствен театър. Мълви се, че гениалният създател бил много влюбен в изгряващата звезда и му предлекъл огромно бъдеще.

А отвън театралните, филмовите и телевизионните си задължения, Иво Аръов написа стихове и свири на пиано и китара.
В медиите в началото името му попадна в скандални случки с известни дами. Носеха се клюки за аферата му с певицата Мария Илиева, която заряза поради Мика Стоичкова. Впоследствие Иво се раздели с наследницата на Камата, афектиран от намеци на нейни родственици, че е с нея поради парите й. Последва къса случка с Елен Колева. По това време Аръков бе свиреп пребит с тръби пред дома си. Публична загадка е, че поръчката е била дадена от тогавашния ухажор на Колева – предприемача Александър Найденов, прочут като Сашо Майонезата. Разбира се, полицията по този начин и не разкри нищо...     
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР