Един от най-харизматичните футболисти на Пловдив навършва днес достолепните 75

...
Един от най-харизматичните футболисти на Пловдив навършва днес достолепните 75
Коментари Харесай

На многая лета! Големият Тодор Паунов стана на 75

Един от най-харизматичните футболисти на Пловдив навършва през днешния ден достолепните 75 години. Тодор Паунов ще означи празника си надалеч от обичания си роден град, само че безспорно със сърцето си ще е под тепетата. Легендата на Локомотив Пловдив сигурно ще си спомни през днешния ден и за своя татко Стефан Паунов, който е един от най-изтъкнатите спортни педагози през 50-те и 60-те години на предишния век. Макар и неразривно обвързван със Спортклуб и черно-бялата концепция, Паунов старши оставя ярка следа и в Ботев. Именно той като асистент на треньорската легенда на жълто-черните Георги Генов, го кара да наложи младия Георги Аспарухов (Гунди).



Верен на фамилната традиция Тодор Паунов стартира в Локомотив и стига до първия тим, за който се състезава девет сезона (1963 - 1972 г.г.). За железничарите играе 200 публични мача, в които отбелязва 17 гола, а също по този начин печели бронзовите медали през 1969 година

Паунов минава в Академик (София) през 1972 година и оставя ярка следа в този клуб. Той е единственият българин, вкарал два гола в един мач на „ Милан “. Това се случва на 20 октомври 1976 година при успеха на „ студентите “ над „ росонерите “ с 4:3.

Екипът на вестник Марица и marica.bg поздравява Тодор Паунов като му желае здраве и доста хубави моменти!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР