Един от най-големите язовири в Южна България - Мъглене, вече

...
Един от най-големите язовири в Южна България - Мъглене, вече
Коментари Харесай

Голяма драма. Изчезна водата на язовир

Един от най-големите язовири в Южна България - Мъглене, към този момент е с сериозно равнище като по този метод остава без вода за поливане стотици земеделци в община Кирково и без О2 рибата, която изобилстваше в него.

 Язовир
-->
След месеци митинги, в които локалните поданици и кмета предупреждаваха, че водата рисково изчезва, през днешния ден земеделците от десетки села към този момент са пред тежката реалност- остават без издръжка поради пресъхналия язовир. По тяхна информация от 8 млн. кубични метра размер на язовира сега има по-малко от 1 млн. кубични метра вода.

Земеделецът Ахмед Асан, че казусът продължава към този момент 3-4 години. Той изиска страната и министърът на земеделието да вземат незабавни ограничения.

„ През годините сме били очевидци на сходен спад на равнището, само че подобен прелом до момента никой не е виждал. изясни кметът на Кирково Шинаси Сюлейман. Той прикани виновните институции да чуят предизвестието на локалните хора.

 Преливащият язовир „ Мъглене “ - 24rodopi.com

Изгнили тръби и развалени остарели кранове са повода за източването на водата в язовир „ Мъглене “. Напоителното оборудване се стопанисва от " Земинвест ", която сдружение е напълно благосъстоятелност на Министерството на земеделието и горите.

Оттам настояват, че следва ремонт, който е предоставен на профилирана компания като се изчаква водата да доближи подобаващите за това равнища. Всички тръби под язовирната стена ще бъдат сменени, както и крановете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР