Един от най-големите поддръжници на легалната индустрия за канабис в

...
Един от най-големите поддръжници на легалната индустрия за канабис в
Коментари Харесай

Връзка за милиони между Роман Абрамович и канабис индустрията на САЩ

Един от най-големите поддръжници на легалната промишленост за канабис в Съединени американски щати е съветският олигарх Роман Абрамович, разкриват изтекли документи, написа.

Документите демонстрират, че Абрамович е вложил 130 милиона $ и е дал 194 милиона $ заеми на американски компании за канабис сред 2016 година и 2018 година

Абрамович беше притежател на футболен клуб Челси, един от най-големите футболни клубове в света, преди да бъде глобен във Англия, Европа и Канада след нахлуването на Русия в Украйна предходната година. Той обаче остава несанкциониран в Съединените щати. 

Основният бенефициент на милионите на олигарха беше основаният в Масачузетс производител на канабис Curaleaf, който има 146 магазина в 21 американски щата и в този момент е най-голямата лицензирана компания за канабис в света. Той също по този начин e инвестираl в други компании, в това число услуги за доставка на канабис и компании за произвеждане на канабис.

Разкритието пристигна, откакто голям кеш от 30 000 файла от основаната в Кипър счетоводна компания Meritservus, на която Абрамович беше клиент, беше изминал в уеб страницата с нестопанска цел Distributed Denial of Secrets през декември. Записите бяха обработени от Проекта за докладване на проведената престъпност и корупцията и оценени от новинарския уебсайт Forensics News и финансовото списание Barron " s. Досега Абрамович не е дал отговор на известията за неговите огромни вложения в промишлеността с канабис в Съединени американски щати.

Файловете демонстрират, че Абрамович е влял 225 милиона $ в Curaleaf, тогава известна като Palliatech, сред 2015 година и 2017 година посредством компания, записана на Британските Вирджински острови, наречена Cetus Investments. Твърди се, че чиновниците на Cetus назовават Абрамович единствено " господин Син " - прякорът на Челси е " сините ".
 Първият цех за произвеждане на медицински канабис в Гърция и най-големият в Европа беше открит
Най-големият цех за законен канабис в Европа е реалност и се намира относително покрай България

Чужденците също ще могат да употребяват медицински канабис на територията на страната, само че при избрани условия

Олигархът има дългогодишни бизнес връзки с американския ръководител на Curaleaf, Борис Джордан, изтъкнат капиталов банкер в Русия през 90-те и 2000-те години, и Андрей Блок, най-големият акционер, някогашен президент на съветската петролна компания Сибнефт.

" Нямам нищо срещу легализирането на канабиса и моето семейство е с съветски корени ", сподели Бил Алперт, който проверява историята за Barron`s, пред VICE World News. " Но е забавно, че Абрамович желае да скрие активността си. Основната му роля в Curaleaf и други обществени предприятия са нещо, което други вложители може би са желали да знаят ".

Финансирането от страна на олигарха на зараждащата се промишленост на канабис в Съединени американски щати беше, до приключването на информация, прикрито зад няколко тръста и офшорни компании. Алперт сподели, че името на Абрамович не попада в никакви държавни лицензионни документи или фирмени записи, свързани с фирмите, които той поддържа.

Алперт сподели, че файловете демонстрират, че малко преди съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година Cetus е продал акции на Curaleaf за 8 милиона $ на брачната половинка на чиновник в съветската държавна железница. Когато войната стартира, Абрамович трансферира вложенията си в канабис на членове на фамилията си.
 Най-големият за цех за фармацевтичен канабис в Европа стартира работа
Най-големият за цех за фармацевтичен канабис в Европа стартира работа

Той се намира в Гърция

От Комисията за надзор на канабиса, потвърдиха, че са " наясно с обвиняванията по отношение на Curaleaf " и споделиха, че са почнали следствие дали връзката на Абрамович с Curaleaf е трябвало да бъде разкрита.

В изказване, изпратено до Barron " s, Cureleaf сподели: " Curaleaf беше една от хилядите компании в международен мащаб и в Съединени американски щати, които бяха бенефициенти на финансирането на господин Абрамович. По това време той беше доста издирван вложител и приет предприемач по целия свят. Компанията отхвърли Абрамович да има каквато и да е роля във вземането на решения и сподели, че " той към този момент не е заемодател или вложител в Curaleaf ".

В изтеклите файлове няма доказателства, които да подсказват, че Владимир Путин е знаел или взел участие в вложенията на Абрамович в канабис.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР