В книгата Мисли като милионери ще станеш милионер, авторът Харв

...
В книгата Мисли като милионери ще станеш милионер, авторът Харв
Коментари Харесай

16 тайни на богатите, които бедните не знаят

В книгата " Мисли като милионери ще станеш милионер ", създателят Харв Екър разкрива основни разлики сред богати и небогати хора.

Важно е да се означи, че когато Екър назовава някого " богат ", той има поради хора, които са станали богати посредством своите умения и твърдоглав труд, а не тези, които са наследили благосъстояние или са го постигнали посредством противозаконни средства.
 Снимка 221565
Източник:

Разлика номер едно: богатите хора избират да печелят пари въз основа на резултатите от работата си, до момента в който бедните получават отплата за времето, в което работят. Никой не се интересува какъв брой часа сте прекарали в това или онова; Всичко, което ви интересува, е крайният резултат от вашата работа. В последна сметка клиентите не се интересуват какъв брой старания влагате в създаването на вашия артикул. Те се интересуват единствено от това какъв брой потребен е продуктът.

Докато бедните постоянно не осъзнават цената си и търсят постоянна заплата, вместо да развиват уменията си и да реализират триумф.

Разлика номер две: Богатите хора мислят за огромните неща, до момента в който бедните мислят за дребните. Например, надявате се да спестите няколко хиляди лв., с цел да покриете задълженията си? Надявате ли се, че този месец няма да има непредвидени разноски, които да ви изкарат до идната ви заплата? Ако да, тогава вашето мислене е лимитирано. Важно е да разберете, че няма нищо неприятно в това да изплатите задълженията си, само че в случай че желаете в действителност да забогатеете, би трябвало да мислите по-мащабно.

Предприемачът е някой, който взема решение проблемите на други хора и прави облага за това. Това изяснява за какво хора като Бил Гейтс и Джеф Безос са по-богати от вас - те откриха решения на значими проблеми на милиарди хора.

Разлика три: богатите хора се стремят да имат всичко едновременно, до момента в който бедните хора постоянно са лимитирани до избора единствено на една алтернатива. Хората с неприятно мислене са склонни да имат вяра, че не могат да имат всичко наведнъж; те имат вяра, че светът е баница и в случай че всеки вземе парче, няма да остане повече. Богатите гледат на света като на бюфет, където постоянно можеш да получиш повече.

Богатите хора постоянно избират и двата разновидността, те имат вяра в изобилието. Искате ли сполучлива кариера и топли връзки със фамилията? Защо не? Искате ли да развиете бизнеса си и да се наслаждавате на живота? Защо не? Бедните постоянно се стопират на избора на една алтернатива, вярвайки, че ще би трябвало да избират сред парите и другите придобивки. Но в действителност не е нужно да избирате сред благополучие и благосъстояние - можете да имате и двете.

Хората постоянно гледат отрицателно на благосъстоянието, вярвайки, че човек, който стане богат, ще стане злобен. Те имат вяра, че човек би трябвало да избира сред благосъстоянието и добротата и избира второто. Но това е неправилно разбиране. Парите сами по себе си не трансформират индивида, те единствено укрепват тези черти на характера, които човек е имал, преди да забогатее.
 10 навика, с които богатите икономисват пари, които бедните и хората от междинна класа не практикуват
10 навика, с които богатите икономисват пари, които бедните и хората от междинна класа не практикуват

Предпочитат да заплащат за избрани услуги, с цел да имат време за по-важни неща

Разлика четири: Богатите хора се концентрират върху опциите, които им се дават, до момента в който бедните хора се концентрират върху пречките, които им пречат да реализират задачите си. Този аспект изключително притегля, тъй като когато имате нова концепция, постоянно търсите опция да я споделите с някого, с цел да чуете мнението му.

Често хората са скептични към новата концепция, настояват, че е обречена на неуспех. Това е типична демонстрация на лимитирано мислене, когато хората виждат единствено опасности и трудности пред себе си. Докато хората с отворено схващане виждат доста вероятни пътища към триумфа.

Бедните хора постоянно вземат решения въз основа на страховете си. Те първо се чудят за вероятни провали или трудности по пътя. Но в случай че се обърнете към опциите, те несъмнено ще се появят пред вас. Това е универсалният закон на триумфа.

Разлика пет: богатите хора се съпоставят с сполучливи и положителни хора, до момента в който бедните хора се съпоставят с несполучливи и отрицателни хора. Ако желаете да летите с орлите, не прекарвайте време измежду патиците. Ако се стремите към благосъстояние, изучавайте живота на богатите, прекарвайте време измежду тях и ги вземайте за образец.

Всички желаеме да бъдем Марк Зукърбърг и да създадем собствен личен Фейсбук, само че множеството от нас са елементарни хора. А възможностите ни за триумф са доста по-големи, в случай че се въодушевяваме от съумели хора.
 Бернар Арно дава четири съвета за това по какъв начин да сме сполучливи и богати
Четирите съвета на най-богатия европеец за това по какъв начин да бъдем сполучливи и богати

Той стартира да купува марки през 80-те години на XX век, само че едвам през последното десетилетие се трансформира в един първите милиардери в света

Шеста разлика: богатите хора знаят какво желаят и са фокусирани върху постигането му, до момента в който бедните просто желаят да забогатеят.

Бедните хора, които се стремят да станат богати, постоянно не могат ясно да си показват какво тъкмо съставлява богатият живот. Ако вие сами не знаете какво желаете, тогава светът към вас просто ще ви хвърли къс на инцидентен принцип.

Богатите хора не вършат двусмислени претенции, което е прерогатив на хората с оскъдно мислене. Първата причина хората да не получават това, което желаят, е тъй като не знаят какво желаят. Трябва да сте наясно по какъв начин тъкмо наподобява един богат живот и да имате явен проект за деяние, с цел да го постигнете.
 Снимка 227114
Източник:

Седма разлика: богатите хора се стремят да разпространяват себе си и цената си, до момента в който хората с неприятно мислене имат отрицателно отношение към саморекламата. С други думи, в случай че имате лек за избрана болест, не бихте го скрили от тези, които се нуждаят от него. По същия метод, в случай че вярвате, че имате нещо, което може да помогне на другите, вие носите отговорност да го разпространявате с всички вероятни средства.

Пренебрегването на промотирането на продукта е една от главните спънки пред триумфа. Тези, които имат отрицателно отношение към популяризирането и продажбата на артикул, нормално не реализират финансов разцвет. Способността да продавате и разпространявате артикул е извънредно значима във всяка сфера на живота.
 Съосновател на бизнеси за $2 милиарда споделя най-важното нещо, което вършат сполучливите хора
Съосновател на бизнеси за $2 милиарда споделя най-важното нещо, което вършат сполучливите хора

Милиардерът споделя урок, който е научил по сложния метод

Осма разлика: богатите хора споделят: " Аз сътворявам своя личен живот ", до момента в който бедните споделят: " Животът се случва на мен ". Ако желаете да забогатеете, значимо е да вярвате, че вие ​​отговаряте за процеса. Бедните хора се возят във влака на живота като пасажери, до момента в който богатите карат влака.

Често се вижда, че хората с лимитирани финансови благоприятни условия харчат най-вече пари за лотарийни билети, надявайки се на огромна облага, която ще сбъдне всичките им фантазии. Те имат вяра, че това е единственият им късмет за финансово благоденствие. Но е значимо да разберете, че благосъстоянието и триумфът зависят от вашите лични старания и увереност.

Често бедните хора оправдават ситуацията си с изказванието, че парите не са толкоз значими, колкото любовта и щастието. Те упрекват всички към себе си за неуспехите си, само че не и себе си.

Разлика девет: богатите знаят по какъв начин да ръководят спестяванията си, само че бедните не. Парите са инструмент като компютъра или телефона и е значимо да се научите по какъв начин да ги употребявате. Можем да прекараме часове в учене за компютри, само че когато става въпрос за финанси, мнозина не поставят старания да овладеят региона.

Богатите хора схващат, че ръководството на парите е основно умеене, което би трябвало да се развие. Те не чакат да станат богати, с цел да стартират да научават за финансовите аспекти на живота. За тях разбирането на правилата на работа с финансите е приоритет.

Точно както упражнявате тялото си, с цел да постигнете избрана форма, ръководството на вашите финанси изисква непрекъсната процедура. Трябва да започнете с малко, даже в случай че това е просто вложение на дребна сума в капиталова сметка.

Също по този начин е значимо да се научите да намирате баланс сред спестяванията и развлеченията. Спестяването на пари за развлечение ви оказва помощ да се чувствате по-пълноценни и щастливи и ви оказва помощ да избегнете възприятието на ограничения и стрес.
 Снимка 358527
Източник:

Разлика 10: богатите хора се слагат над проблемите си, до момента в който бедните се виждат като незначителни от проблемите си. Тайната на триумфа не е да се пробвате да се отървете от проблемите, а да се научите да се издигате над проблемите.

Без значение какъв брой пари имате, всички се сблъскваме с проблеми. Важно е обаче по какъв начин ще методите към тези въпроси. Колкото повече проблеми можете да разрешите, толкоз повече бизнес можете да управлявате, толкоз повече отговорност сте подготвени да поемете.

Разлика единадесет: богатите хора са отлични приемници, до момента в който бедните са неприятни. Лош правоприемник е този, който не може да получи. Какво одобряваме? Това може да включва похвали, похвали, пари, дарове и доста други.

Много от нас мъчно одобряват тези неща. Бяхме програмирани да се държим по този метод като деца. Те ни споделиха: " Това е неприятно, вършиме всичко неправилно. " Всички тези изказвания ускоряват възприятието за непълнота, което ни прави неприятни приемници.

Разлика дванадесет: богатите хора играят с пари, с цел да завоюват, до момента в който бедните играят с пари, с цел да не изгубят. В спорта тимове, които имат добра отбрана, само че без нахлуване, рядко печелят. За страдание множеството хора играят игри с пари единствено в отбрана, където главната им грижа е оцеляването.

Бедните хора се нуждаят от пари, с цел да си платят сметките. Но желанието е доста значимо и в случай че желаете да имате задоволително пари, с цел да платите сметките си, тогава знайте, че това ще се случи. Ще получите единствено това, нищо повече.

Трябва обаче да се целиш по-високо. Трябва да се стремите към звездите. Ако задачата ви е да живеете в зоната си на комфорт, тогава в никакъв случай няма да забогатеете. Но в случай че задачата ви е да забогатеете, тогава ще се чувствате доста комфортно.
 Снимка 518277
Източник:

Разлика тринадесет: богатите влагат парите си, с цел да печелят, до момента в който бедните работят, с цел да печелят пари. Разбира се, би трябвало да работите, с цел да печелите пари, само че за тези, които са богати, това е единствено краткотрайна обстановка. За бедните постоянно ще е по този начин.

Богатите са уверени, че преди парите да работят за вас, вие самите би трябвало да работите интензивно. Те също имат вяра, че колкото повече парите ви работят, толкоз по-малко работа би трябвало да свършите. Първата цел би трябвало да бъде да станете финансово свободни допустимо най-скоро.

Финансовата независимост е способността да живеете метода на живот, който желаете, без да се постанова да работите и да не сте финансово подвластни. За да извършите това, би трябвало да придобиете въздържан приход. Ако пасивният ви приход надвишава сумата на разноските ви, тогава ще станете финансово самостоятелни.

Много хора не вършат разлика сред понятията " да бъдеш богат " и " да бъдеш финансово самостоятелен ". Хората считат, че с цел да станеш финансово самостоятелен, първо би трябвало да станеш богат. Но това е неверно съмнение. Първо ще има финансова независимост, тъй като тя се реализира по-лесно и бързо.

Разлика четиринадесет: сред богатите и бедните е в отношението им към страха. Богатите хора работят макар страха, до момента в който бедните разрешават на страха да им попречи да реализират задачите си. В книгата създателят дава образец за формулата на проявяване: мислите пораждат усеща, възприятията водят до дейности, а дейностите водят до резултати.

Например, в случай че мислите за понички, вие сте обхванати от предпочитание да ги изядете и тази мисъл ви кара да отидете до магазина, с цел да ги купите. Въпреки това, в случай че сходни мисли ви спохождат прекомерно постоянно, това може да докара до наддаване на тегло. Всички наши мисли и усеща са част от нашия вътрешен свят, а дейностите се трансформират в мост сред вътрешния и външния свят.

За да постигнете триумф, би трябвало да действате макар страха и дискомфорта. Богатите хора са подготвени да преодолеят страха и да поемат провокации, до момента в който бедните постоянно заобикалят да напущат зоната си на комфорт.

Разлика петнадесет: сред богатите и бедните хора се крие в техния метод към ученето и развиването. Богатите непрекъснато учат и се стремят да се развиват, а бедните са уверени, че към този момент знаят всичко.

Дори да се смятате за сполучлив и богат, постоянно има нещо ново, което можете да научите за финансите, триумфа и живота като цяло. Признаването, че към момента имате доста да научите и приложите на процедура, може да бъде ключът към непрекъснатия персонален и финансов напредък.

Ако продължавате да вършиме едно и също нещо, очаквайки разнообразни резултати, това се назовава застоялост. За да достигнете нови висоти, би трябвало непрекъснато да учите, развивате и прилагате нови познания на процедура.
 Снимка 577328
Източник:

Разлика шестнадесет: сред богатите и бедните хора се крие в реакцията им към триумфа на другите. Богатите хора се възхищават на богатите и сполучливи хора, до момента в който по-малко богатите постоянно се възмущават от триумфа на другите.

Богатите хора виждат триумфа на другите като ентусиазъм и модел за подражателство. Те не завиждат и не се възмущават, а се стремят да се учат от опита на другите, с цел да реализиран триумф сами. Докато бедните хора постоянно възприемат триумфите на другите със злоба, възмущение, ревнивост или даже отвращение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР