Един от най-добрите футболни съдии в Норвегия Свейн Одвар Моен

...
Един от най-добрите футболни съдии в Норвегия Свейн Одвар Моен
Коментари Харесай

Шок! Топ футболен съдия влиза зад решетките

Един от най-хубавите футболни съдии в Норвегия Свейн Одвар Моен беше наказан на четири месеца затвор и ще би трябвало да излежи 120 дни затвор поради финансови закононарушения.

44-годишният рефер е укрил налози на стойност над 1 милион норвежки крони (87 079 евро) в интервала от 2014-а до 2020-а година. Новината първо беше обявена от вестник " Дагбладет ", които тогава цитираха собствен източник от фискалната работа на района Хаугаланд, осведоми " Блиц Спорт ".
-->
Прокуратурата в района не счита, че Моен е работил съзнателно, а по-скоро е подценил обстановката и е бил нехаен в подаването на документите. Укриването на налози заради немарливост носи оптимално наказване от шест години затвор.

Присъдата е ефикасна и той ще би трябвало да влезе зад решетките в напълно скоро време. Ясно е, че през уикенда има предопределение в норвежката елитна дивизия като арбитър за системата за видеоповторенията (ВАР).

Свейн Одвар Моен беше интернационален арбитър до 2022 година, когато ФИФА го извади от листата си. Единственото огромно състезание, на което е управлявал мачове, е Европейското през 2016 година във Франция. Има назначения в клубните шампионати както в Шампионската лига, по този начин и в Лига Европа.

Шефът на норвежките съдии Тере Хауге направи изказване посредством представителя на локалната комисия и изясни, че " при назначенията за интернационалните мачове самият рефер би трябвало да регистрира приходите. Той е поел отговорност, като е признал, и се е поправил. Загрижени сме Свейн Одвар. Той ще продължи да управлява мачове и ние от Норвежката футбoлна федерация (НФФ) желаеме да допринесем за това “, написа в известието на Хауге.

Освен присъдата, Моен ще би трябвало да заплати санкция от 100 000 крони, а също по този начин и да възвърне налозите, които не е платил.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР