Един от най-близките съюзници на руския президент Владимир Путин предупреди

...
Един от най-близките съюзници на руския президент Владимир Путин предупреди
Коментари Харесай

Русия заплаши Литва да я заболи заради Калининград

Един от най-близките съдружници на съветския президент Владимир Путин предизвести Литва, че Русия ще отговори на неразрешения пренос на глобени от Европейски Съюз артикули до аклава Калининград по подобен метод, че жителите на балтийската страна да ги заболи, оповестява " Ройтерс ".

Тъй като връзките сред Изтока и Запада спаднаха до най-ниското си равнище от половин век насам поради съветската инвазия в Украйна, Литва забрани преноса през своя територия на артикули, глобени от Европейския съюз, до и от Калининградска област, базирайки се на разпоредбите за наказания на Европейски Съюз.

Николай Патрушев, някогашен разузнавач на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и сегашен секретар на Съвета за сигурност на Русия, акцентира, че " враждебните " дейности на Литва демонстрират, че Русия не може да се довери на Запада.

Русия сигурно ще отговори на сходни враждебни дейности, безапелационен бе той.

Патрушев разясни, че се създават подобаващи ограничения в междуведомствен формат, които ще бъдат подхванати в близко бъдеще. Последствията от тях ще имат съществено негативно влияние върху популацията на Литва, закани се сподвижникът на Путин.

Калининград, бивше пристанище на Кьонигсберг - столица на Източна Прусия, е високомерен от Червената войска през април 1945 година и е предаден на Съветския съюз след Втората международна война. Той е ситуиран сред двете страни членки на НАТО - Полша и Литва.

Литва разясни, че възбраната за пренос на глобени артикули през нейна територия е просто осъществяване на глобите на Европейски Съюз - набор от ограничения, предопределени да санкционират Путин за нашествието му в Украйна.

От своя страна, съветското външно министерство извика посланика на Европейски Съюз в Москва Маркус Едерер поради обстановката, която Кремъл дефинира като повече от сериозна.

Литва не подхваща едностранни ограничения - тя ползва глобите на Европейски Съюз, акцентира Едерер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР