Един от градивните елементи за клетките - протеинът, е от

...
Един от градивните елементи за клетките - протеинът, е от
Коментари Харесай

Не ви достигат протеини? Добавете нахут към вашата диета

Един от градивните детайли за клетките - протеинът, е от значително значение за цялостното здраве, без значение от възрастта на индивида. Абсолютен мит е, че единствено културистите или тези, които постоянно вървят на фитнес, се нуждаят от протеини. От косата, през ноктите, до доста от хормоните в тялото ви зависят от протеина.

Притеснени за ежедневните потребности от протеини, доста от нас търсят елементарно налични протеинови добавки и барчета. Често считаме, че естествените източници няма да могат да задоволят ежедневните ни белтъчни потребности, изключително за тези, които са вегетарианци.

Въпреки че вероятно смятате, че има малко благоприятни условия за вегетариански протеин, има една храна, която обичаме и която освен е богата на протеини, само че е и добър източник на калий, магнезий и желязо – нахут.

Нахут под формата на апетитен хумус

Това публикувано в Близкия изток ядене сигурно има място в нашето сърце. Хумусът е превъзходен метод за потребление на нахут поради наличието на протеини. Забравете за майонезата като гарнитура или дип! Бихме желали да ви срещнем с тази веганска разядка, изгодите за здравето от нахута и други съставки в рецептата, които включват:

• Борба с възпаленията;

• Подобряване на равнищата на кръвната захар;

• Намаляване на риска от сърдечни заболявания;

• Отслабване.

Салати с нахут

Ако не сте подготвени да преминавате през комплицирани предписания за основаване на здравословни и вкусни салати, този протеин може да ви помогне. Добавете сварен нахут към вашата ежедневна салата. Той ще я направи по-засищаща и цялостна с протеини. Също по този начин ще върви с елементарен дресинг от сол, черен пипер и лимонен сок без олиото и ще ви накара да се чувствате сити за по-дълго време.

Супи с нахут

Да, можете да извършите чорба от нахут доста елементарно. Всъщност такава се сервира като деликатес в доста индийски заведения за хранене и заведения. Можете да употребявате бульон от нахут, с цел да придадете на супата си индийски усет с меки подправки и щипка лайм. Помага за битка с възпаленията, като по този метод покачва имунитета и контролира равнищата на кръвната захар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР