Един от акцентите в програмата е концерта на легендарната група

...
Един от акцентите в програмата е концерта на легендарната група
Коментари Харесай

Фестивала на изкуствата Аполония с вълнуваща програма

Един от акцентите в програмата е концерта на именитата група P.I.F. в памет на Димо Стоянов
През септември Созопол още веднъж ще стане дом на над 40 неповторими културни събития, част от тазгодишната стратегия на 37-ото издание на Фестивала на изкуствата Аполония. Участие в един от най-големите и известни фестивали у нас ще вземат някои от най-известните и обичани български музиканти, артисти, писатели, художници и още доста актьори, които ще зарадват публиката. Пълната стратегия на Аполония 2021 е в формалния уеб страница, а билети могат да бъдат закупени в комерсиалната мрежа на.

Тази година под намерено небе посетителите на Фестивала ще могат да се насладят на някои от най-популярните модерни реализатори в България, измежду които Поли Генова, и Фондацията. Освен концерти в програмата на Аполония 2021 участват и кино прожекции на известни български филми като „ 18% сиво “ на режисьора Виктор Чучков, „ Като за последно “ на Ивайло Пенчев с присъединяване на Мария Бакалова, Васил Банов и доста други известни артисти. Кино почитателите ще могат да се насладят още на драмата „ Късата съчка “ на режисьора Димитър Петков и присъединяване на Никола Стоянов, Китодар Тодоров, Руслан Мъйнов и други, както и още доста хитови български продукции.

2021 беше тъжна и тежка година. Отидоха си доста хора на изкуството – актьори, музиканти, художници, покосени от COVID-19. Концертът на 4 септември е спомен за огромния български оперен артист – тенорът Камен Чанев. В него ще вземат участие Иван Момиров, Кирил Манолов, Юлиян Константинов, а на 2 септември концертът на именитата група P.I.F. ще бъде в памет на Димо Стоянов. Основателят и дълготраен вокалист на групата ненадейно напусна този свят, само че остава вечно неизменима част от българската музика. Солисти на концерта ще бъдат Влади Ампов – Графа, Влади Михайлов, Ерсин Мустафов и Дичо.

За феновете на театъра Фестивалът ще предложи редица представления, измежду които моноспектакълът на Николай Урумов – „ Мъжка задушница “ на Русенския спектакъл, „ Караконджул “ с присъединяване на  Валери Йорданов на Народния спектакъл „ Иван Вазо “ и „ Всичко на масата “ на театрална работилница „ Сфумато “ и Васил Дуев, а началото е със „ Свободно падащи истории “ с Мария Касимова-Моасе. Посетителите ще могат също по този начин да се срещнат с хитови български създатели и да закупят техните книги, измежду които и романът „ Absolvo te ”, чийто създател е носителят на Европейската премия за литература 2021 – Георги Бърдаров, премиерните книги на Георги Господинов и Найден Тодоров.

Наред с вълнуващите арт събития, които чакат посетителите на Фестивала, предстоят майсторски класове,  фотоизложба на Димитър Караниколов, срещите със заглавие „ Цената на триумфа “, Детска Аполония и Книжна Аполония. Всички събития от програмата ще се проведат навън, спазвайки всички здравни ограничения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР