Един очакван проблем още от началото на новата учебна година.От

...
Един очакван проблем още от началото на новата учебна година.От
Коментари Харесай

Голям проблем за учениците! Какво се случи

Един предстоящ проблем още от началото на новата образователна година.

От през днешния ден влизат в действие електронните извинителни бележки на учениците, като тук-там към този момент се появиха и първите проблеми и усложнения, сподели в собствен репортаж bTV.
-->
Причината е, че занапред се синхронизират системите на джипитата с Националната здравноинформационна система (НЗИС). За джипитата, които са тествали системата през септември, през днешния ден няма проблем.

„ От сутринта не съм издавала, само че за седмицата съм издала към десетина “, сподели пред малкия екран доктор Даниела Торбова, фамилен доктор. По-трудно е за тези, които се сблъскват с новостите за първи път.

„ Хаос няма, само че както постоянно, апаратчиците ни са доста натоварени и актуализират системите “, уточни с доктор Ирена Мазнева, експерт УНГ и ръководител на БЛС-Враца.

Някои учебни заведения занапред се срещат с новите правила. Вече има автоматизирано извинени отсъствия, без намесата на класните ръководители.

„ Класният началник има опция да види интервала, за който е отсъствал ученика, също по този начин и идентификационния номер на лекаря “, акцентира Нели Боречва, шеф на СУ „ Козма Тричков “ – Враца.

Според лекар Мазнева системата облекчава класните ръководители, само че натоварва медиците. От друга страна пък щяло да понижи злоупотребите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР