Един джип броди из софийските улици. Джипът на премиера. Той

...
Един джип броди из софийските улици. Джипът на премиера. Той
Коментари Харесай

Бойко качи и Фандъкова на джипката

Един джип броди из софийските улици. Джипът на премиера. Той решително ръководи чудото на японската автомобилна промишленост – 4х4, 5-литров мотор, дизел, за смут на Грета.
На задната седалка, непретенциозно, като учителка по физическо, седеше кметът на София – Йорданка Фандъкова. Премиерът постоянно поглеждаше в огледалото за задно виждане, с цел да срещне със своя студен, непоколебим и недопечен взор уплашените очи на Фандъкова.
- Данче, доста ме разочарова… Не съм го очаквал от тебе. Затова ли гласувахме бюджета на София от милиард и 700 милиона – в този момент да го харчи някой различен. Айде, в случай че е Мая – добре. Тя е схватлива – бързо ще разбере какви проценти би трябвало да връща. Обаче в случай че беше оня – архитектът… Леле! Затова ли му спретнахме такива мероприятия със фотосите – единствено го направихме по-известен… Ако той беше спечелил София, би трябвало да му създадем „ Иванчева “ номер 2. Трябваше да се напрегнеш малко – не може единствено ние в СИК и ЦИК да оправяме цифрите… Не ми се мисли какво ще стане в случай че загубиш на втория тур… Да ти кажа право – чака те огромен „ Тур “, но със „ К “. Вервай ми – ще те кача на джипката и ще те повозя до Витоша! В багажника!… Трябва да бъдеш малко по-хитра. Ако те питат – за какво има тапи, кажи – тъй като градът ни е прекрасен и всеки желае да живее тук. Гледай мене и се учи. Обвиняват те, че въздухът е замърсен. Защо е замърсен въздухът?
- Ами нали твоите хора горят боклуци…
- Ще ти кажа аз „ моите хора “! – Лека сянка на неспокойствие пробяга по суровото му лице. - Ми не може ли да ги пуснете тия климатици, абсорбатори и вентилатори на общината и да го разкарате тоя замърсен въздух. Виж там, измислете нещо. Знам в този момент какво ще кажеш – патриотите ти взеха от процентите. Така е - Волен дръпна 1-2 % и Джамбазки 5. Ама какво да направя – желаеха да си го премерят. Ето – премериха си го, не стига за нищо! Ама и ти се издъни с “Графа ”. Защо е толкоз противен и неприятно изработен, а?
Тук Фандъкова страхливо се опита да възрази:
- Ами то и твоята автомагистрала е много вълнуваща…
- Ти моята автомагистрала не я гледай! Аз това мога – дай ми пари, да ти направя автомагистрала. Довърших едната, в този момент ще довърша и другата. Аз доправям делото на Бай Тошо – автомагистрала „ Тракия “, автомагистрала „ Хемус “ и метрото на София!… Просто би трябвало да мислиш повече – дал съм ти власт, използвай я. Ето, да вземем за пример – другия път, като има митинги, разбери се с твойте хора да провеждат миене на улиците там. Ама ще миете улиците с това водното оръдие на полицията, дето им го купих!... Данче, в случай че загубиш изборите, ще би трябвало и на теб да ти диря някаква работа. Я, чакай – ти нали беше учителка по физическо. Искаш ли да станеш началник на БФС?
- Ама аз нищо не запознат съм футбол…
- Сякаш пък от кметуване разбираш! - скастри я министър председателят. - Айде без такива номера… Знаеш, че София ми е значима. Обаче аз знам по какъв начин да спечелим. Сега нали си на балотаж с Мая. Поръчал съм ти в Костинброд доста хубави бюлетини. С две квадратчета. На едното написа „ Йорданка “, а на другото „ Фандъкова “. Бат ти Бойко знае по какъв начин да прави избори – глей по какъв начин преметнах всички с основния прокурор, та едни избори за кмет на София ли не мога да опраскам!?
 
Автор: Калинка Тодорова, Прас Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР