е вероятният германски външен министър. Това съобщава Фокус онлайн

...
е вероятният германски външен министър. Това съобщава  Фокус онлайн
Коментари Харесай

Аналена Бербок е вероятният германски външен министър

е евентуалният немски външен министър. Това оповестява " Фокус онлайн " във връзка постигнатите предварителни договорености в границите на съдружните договаряния за ръководещата коалиция, които не престават в понеделник.

Сега Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ), Зелените и демократичната Свободна демократическа партия влязоха в решаващата фаза на договарянията за основаване на нова ръководеща коалиция, разпределят се министерски постове и се завърши съдружното съглашение. Както се чака, идващият канцлер ще бъде представителят на СДП, Министерството на финансите ще бъде управлявано от водача на либералите Кристиан Линднер.
Удължават договарянията за държавното управление в Германия
Преговорите за образуване на съдружно държавно управление в Германия могат да продължат и до събота, 18 ноември при нужда. Това е мне...

„ Фокус Онлайн “ означи, че постовете към момента не са разпределени, консултациите към момента не престават. Изданието дава прелиминарен лист на бъдещите министри. В допълнение към гореспоменатите политици се чака обединението да включва: Кристин Ламбрехт (СПД МВР), Свеня Шулце (СПД, допустимо Министерство на трансформацията и строителството), Хубертус Хайл (СПД, Министерство на труда и обществените въпроси), Клара Гайвиц (СПД, Министерство на образованието и научните изследвания), Бербел Кофлер (СПД, Министерство на икономическото развитие), Михаел Тьорер (СвДП, Министерство на здравеопазването), Антон Хофрайтер (Зелените, Министерство на транспорта), Мари-Агнес Щрак-Цимерман (СвДП, Министерство на отбраната), Фолкер Висинг или Марко Бушман (и двамата от СвДП) ще оглавят Министерството на правораздаването, Щефи Лемке („ зелени “, Министерството на околната среда1 селското стопанство и продоволствиетко). Очаква се Волфганг Шмит (СДП) да сткане министър за особени поръчения и началник на канцеларията на канцлера.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР