е безкрайно, точно както отношенията му с Русия са безгранични.

...
е безкрайно, точно както отношенията му с Русия са безгранични.
Коментари Харесай

Китай убеждава Европа в безграничното си сътрудничество, като това с Русия

е " безпределно ", тъкмо както връзките му с Русия са " безгранични " . Това съобщи пратеникът на Китай в Европейския съюз Фу Конг, представен от " Ройтерс ".

Изявлението му пред китайския информативен бюлетин The Paper дава известни уверения за неутралитета на Китай във връзка с Украйна.

Публикуването на изявлението обаче идва на фона на спорни мнения на китайския дипломат във Франция, който в петък сложи под въпрос суверенитета на някогашните страни от Съветския съюз , в това число на Украйна.

Редица дипломати от Европейски Съюз разкритикуваха Китай за отхвърли му да назова войната на Русия против Украйна инвазия или да призове за евакуиране на съветските сили. Пекин и Москва оповестиха партньорство " без ограничавания " единствено дни, преди съветските войски да атакуван Украйна.

" Европейската страна би трябвало да разбере вярно понятието " без горна граница ". Приятелството и съдействието сред страните са безкрайни и не би трябвало да бъдат изкуствено ограничавани. Сътрудничеството сред Китай и Русия е " безгранично " и същото важи за Китай и Европа ", акцентира Фу.
 Китай стяга армията си за същинска война
Китай стяга армията си за същинска война

Разпореждане на Си Дзинпин

Той предизвести против " опитите " китайско-руските връзки да се употребяват за основаване на различия сред Китай и Европа и отхвърли изказванията, че Китай е знаел авансово за спора в Украйна или

Миналия месец висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел съобщи, че ще бъде " извънредно мъчно " за Съюза в случай че азиатската страна не способства за намирането на политическо решение, учредено на изтеглянето на съветските сили от украинска територия.

По-рано този месец пък Борел уточни и че неутралитетът пред лицето на нарушаването на интернационалното право не заслужава доверие.

Ученията на военноморските и военновъздушните сили на  и към демократично управлявания Тайван, който Китай смята за своя територия, също провокираха рецензии от Европа.

В неделя Борел прикани европейските военноморски сили да правят патрули в Тайванския пролив.
 Русия изключва Китай да се повлияе от Европейски Съюз за войната в Украйна
Русия изключва Китай да се повлияе от Европейски Съюз за войната в Украйна

Песков акцентира, че Пекин не мени бързо позициите си под външен натиск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР