Дясната коалиция Демократична България е получила най-голяма подкрепа в София.

...
Дясната коалиция Демократична България е получила най-голяма подкрепа в София.
Коментари Харесай

ДБ печели София, Слави – младите, ГЕРБ – големите градове

Дясната коалиция " Демократична България " е получила най-голяма поддръжка в София. Партията на Слави Трифонов е привлякла вота на до 30-годишните и е наедно с ГЕРБ в дребните градове. Бившите ръководещи преобладават с малко над " ИТН " в регионалните градове и се оказва, че имат сериозен електорат след хората над 60 години. Селата са най-благодатни за Движението за права и свободи (ДПС), което притегля най-сериозно и вота на хората с главно обучение. Българска социалистическа партия също е получила много гласове от хората над 60 години и такива със приблизително обучение, сочат данни на " Алфа Рисърч ", представени от изданието " Дневник ".

Значителен дял от 29 на 100 от столичани са дали поддръжката си за " Демократична България ", до момента в който за ГЕРБ са дали своят вот една пета от софиянци, а за " ИТН " (ИТН) – 19 на 100. За социалистите вота си са дали 13%, а за " Изправи се! Мутри вън! " - 6 %.

В регионалните градове ГЕРБ печели с малко пред " ИТН " - 25 против 24 %. " Демократична България " взема 15% от вота, а Българска социалистическа партия - 14. В дребните градове ГЕРБ и " ИТН " са с изравнена поддръжка - по 24%. Българска социалистическа партия е с 18, а Движение за права и свободи - с 10%. " Демократична България " печели 7%, а " Изправи се! Мутри вън! " - 5%.

Селата се оказват най-благодатни за Движение за права и свободи. Партията на Мустафа Карадайъ взима 31% от гласовете там, втора е ГЕРБ - 23%, Българска социалистическа партия има поддръжката на 17%, " ИТН " - 15%, " Демократична България' - 4% и " Изправи се! Мутри вън! " - 3%.

Общо 30% от гласоподавателите на възраст сред 18 и 30 година са дали своят вот за " ИТН ", демонстрират още данните на " Алфа Рисърч ". Общо 19% от хората в тази група са дали гласа си за " Демократична България ". Това е най-големият % дали своят вот за тази партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР