Двупосочно в две ленти пускаме тази нощ движението по ремонтирания

...
Двупосочно в две ленти пускаме тази нощ движението по ремонтирания
Коментари Харесай

Пускат двупосочно в две ленти движението на "Орлов мост"

Двупосочно в две ленти пускаме тази нощ придвижването по ремонтирания сектор на бул. „ Цариградско шосе " в посока Софийския университет. Това сподели пред публицисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след инспекцията на ремонтите на бул. „ Цариградско шосе " в региона на пл. „ Орлов мост ", съобщи „ Фокус ".

Според Фандъкова стартирането на придвижването в двете посоки в по две ленти ще облекчи трафика повече, в сравнение с до момента - в една посока и в една лента. Кметът на София разгласи, че незабавно по-късно се стартира ремонтът на отсрещното платно в посока излаз по бул. „ Цариградско шосе ". По думите ѝ по проект то би трябвало да завърши в края на идната седмица.

„ Надявам се и съм поискала от изпълнителя това да стане по-бързо. Проблемът е в спазването на технологията. Знаете, че аз неколкократно заявих, че за мен е по-важно качеството, в сравнение с периодите в този случай ", добави Фандъкова.

Тя разясни, че сега в ремонтирания сектор не се работи, само че все пак придвижването не е пуснато към момента, защото специалистите са дали явен съвет, че би трябвало да се изчака 48 часа след асфалтирането. Фандъкова изясни, че по този начин няма да има проблеми с асфалта по-късно.

„ Не мога да си разреша да дам друго напътствие. Тези 48 часа изтичат тази нощ. Тогава към този момент ще се пусне придвижването ", добави Фандъкова.

Кметът на Столична община добави, че ще се вслуша в съвета на експертите, тъй като в противоположен случай при проблем няма да може да наложи глоба.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР