Двукратният победител в анкетата за Футболист на годината Кирил Десподов

...
Двукратният победител в анкетата за Футболист на годината Кирил Десподов
Коментари Харесай

Кресненецът К. Десподов почти сигурно ще е Футболист на годината

Двукратният победител в анкетата за Футболист на годината Кирил Десподов съвсем несъмнено ще завоюва премията и тази година, твърди " Мач Телеграф ". Очаква се новият победител да бъде разгласен през януари, както бе и през предходната година.

Нападателят от Кресназаписа поредна мощна година в Лудогорец. " Орлите " станаха първенци за 11-и следващ път, с цели 21 точки пред ЦСКА - София. Отборът не съумя да преодолее Динамо (Загреб) по пътя към Шампионската лига, само че в реванша на " Максимир " Десподов съумя да вкара два пъти във вратата на Доминик Ливакович - един от най-хубавите вратари на Световното.

В групите на Лига Европа Десподов също игра на равнище, най към този момент против Рома (2:1) и Бетис (2:3), като вкара прекрасен гол от фаул във вратата на Клаудио Браво. Не би трябвало да се не помни, че Десподов съвсем независимо донесе и Суперкупата на България на Лудогорец, отбелязвайки два гола във вратата на Левски.

Най-силно, а което е и най-важно, той се показа в националния тим. Новият селекционер Младен Кръстаич му даде капитанската лента, а през цялата 2022 година Десподов означи 6 гола (от общо 14), като даде и 2 асистенции. Най-важният бе в Скопия за триумфа с 1:0 над Северна Македония.

Макар да наподобява безалтернативен, Кирил въпреки всичко има някаква конкуренция в лицето на съотборника си Антон Недялков и Ивайло Чочев от ЦСКА 1948, който обаче губи в доста значим аспект - лиса на присъединяване в Европа и в националния тим.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР