Двугодишното наказание на плувеца Антъни Иванов заради нарушаване на антидопинговите

...
Двугодишното наказание на плувеца Антъни Иванов заради нарушаване на антидопинговите
Коментари Харесай

Антъни Иванов е санкциониран от БОК още миналия месец

Двугодишното наказване на плувеца Антъни Иванов поради нарушение на антидопинговите правила е влезнало в действие още в края на предишния месец, а не на 10 октомври, каквато информация се появи през уикенда. Това проличава от документите, оповестени на уеб страницата на Националния антидопингов център -.

В листата с ефикасни наказания на български спортисти към 17 октомври 2022 година против името на 23-годишния великотърновец като нарушение е посочен член 6.1.4 от Наредбата за антидопингова активност, а като период на наказването - 2 години (до 25 септември 2024 г.). Уточнено е, че то е наложено по решение на дисциплинарната комисия към БОК и сега се апелира.

На процедура това значи, че дисциплинарният панел към олимпийския комитет просто е удостоверил решението от пролетта на Антидопинговия център да спре краткотрайно спортните права на Иванов поради нарушение на правилото на международната организация (WADA) за наложително обявление на местонахождението. Именно това гласи и цитираният член от наредбата.

Случаят стана обществено притежание на 19 май, когато Антъни за първи път се яви на чуване в центъра в столичния кв. " Дианабад ". Ден по-късно правата на националния рекордьор на 200 м бътерфлай бяха възобновени, откакто той настоя за чуване по ускорена процедура пред ДК на БОК. Като последна инстанция в България олимпийската комисия още веднъж е дисквалифицирала Иванов, който в този момент апелира в спортния трибунал (CAS) в Лозана, Швейцария.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР