Двойно повече жени страдат от депресия, в сравнение с мъжете.

...
Двойно повече жени страдат от депресия, в сравнение с мъжете.
Коментари Харесай

Защо депресията предпочита жените?

Двойно повече дами страдат от меланхолия, спрямо мъжете. В какво се крие повода? Според психолога Урсула Нубер „ биологията” е единствено част от пъзела наименуван „ женска депресия”, написа Die Welt.
Жените понасят двойно натоварване
Днес майчинството изисква не малко привички и огромни старания. Трябва да се възпитават децата, да се следи образованието им, да се провежда свободното им време. Майчинството стана специалност и за доста дами фамилните и домашните отговорности се превърната във „ втора работа.” Това изяснява за какво омъжените дами, за разлика от женените мъже, по-често страдат от меланхолия, в съпоставяне със неомъжените дами.
Но за какво дамите се занимават с всичко това? Откъде е този блян да подхождат на тези високи условия? Защо поемат върху себе си всички фамилни и професионални отговорности и не престават да ги извършват, когато болката в гърба или мигрената (често зад тези болки се крие депресията) са непоносими? Нубер изяснява това с обстоятелството, че постоянните обществени връзки са витално значими за дамите.
Силата на фамилния уют
Жените се усещат виновни за климата в фамилията и партньорските връзки. Те има по-чувствителни „ обществени антени” спрямо мъжете и по-често се терзаят от въпроси, когато нещо не върви, както би трябвало. Според специалистите причина за това е фактът, че до момента в който момченцата, подкрепяни от родителите и околните, рано се откъсват от майката, то девойките намират своята еднаквост в границите на тясната връзка с нея.
Женската мощ е в потребността от непосредственост и положителни връзки, само че това бързо води до „ общото съмнение за взаимозависимост.” Според Нубер депресията не е биохимично разстройство, а е здрава реакция на недобри витални условия и разновидности на връзките .
Решението
Експертът поучава дамите, които се сблъскват с сходен тип проблеми да признаят, че напъните им, ориентирани към реализиране на съвършенството са безсмислени. Вместо да се пробват да угодят на другите хора, те би трябвало да се научат да споделят „ не” и да стартират да се грижат за себе си.
Вместо да се принасят в жертва дамите би трябвало да развият състрадание към самите себе си. Без да пренебрегва страданието Нубер намира позитивни страни в този аспект – депресията е късмет да се простиш с лъжливите илюзии и да промениш живота си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР