Двойно нараснаха заявените по имейл услуги от клиенти на ЧЕЗ,

...
Двойно нараснаха заявените по имейл услуги от клиенти на ЧЕЗ,
Коментари Харесай

Рязко нараства дистанционното обслужване на клиенти на ЧЕЗ

Двойно набъбнаха декларираните по имейл услуги от клиенти на ЧЕЗ, до момента в който визитите в комерсиалните центрове нищожно понижиха през 2020 година по отношение на 2019 година
През предходната година в „ ЧЕЗ Разпределение България “ и „ ЧЕЗ Електро България “ постъпиха близо 51 000 имейла от консуматори спрямо 26 000 през 2019 година Почти 1 млн. са позвъняванията на колцентровете за услуги, предоставяни от двете компании. Това е растеж със 17% по отношение на миналата година. В комерсиалните центрове на ЧЕЗ са декларирани малко над 620 хиляди услуги. Причина за внезапното повишаване на отдалечено обслужване на клиенти са апелите за ограничение на обществената отдалеченост поради короновируса.
Над 1100 са сигналите, които бяха прегледани от двете неповторими потребителски организации на ЧЕЗ в България – енергийния омбудсман и потребителския съвет.
Енергийният омбудсман преглежда на месец приблизително по 62 сигнала, запитвания и оферти. Те касаят основно сметките и отчитането на употребяваната електрическа енергия. „ На всеки сигнал отстранявам нужното внимание и неведнъж тези проблеми са в основата на предложенията, които върша за възстановяване на действия и процеси в фирмите. Да чуваме потребителите е значимо, с цел да бъдат предлагани по-качествени услуги “, сподели Радослав Димитров, който е първият енергиен омбудсман на ЧЕЗ в България. Той преглежда сигнали, по които към този момент сдруженията са се произнесли, само че клиентите не са задоволени.
В Потребителския съвет през 2020 година постъпиха 400 сигнала и оферти за усъвършенстване на процесите по обслужване на клиенти. В резултат на тях бяха отправени съответни рекомендации към сдруженията като да вземем за пример при липса на достъп до електромера за отчитане на употребяваната електрическа енергия клиентите да бъдат призовавани да употребяват опцията за самоотчет. На едно от съвещанията членовете на потребителския съвет, измежду които са одобрени потребителски организации и специалисти, бяха прегледани зародилите въпроси в процеса на либерализация на пазара на електрическа енергия и бяха дефинирани съответни препоръки към клиентите, тъй че ползите им да бъдат оптимално предпазени.
Институциите енергиен омбудсман и потребителски съвет бяха основани през март 2013 година в осъществяване на политиката на ЧЕЗ за възстановяване на връзката с клиентите, намиране на благоприятни условия за усъвършенстване на процесите по обслужване в сдруженията на ЧЕЗ в България и повишение на потребителската задоволеност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР