Двете компании ще продължат да работят самостоятелно, но с обща

...
Двете компании ще продължат да работят самостоятелно, но с обща
Коментари Харесай

А1 финализира сделката за придобиването на СТЕМО

Двете компании ще продължат да работят независимо, само че с обща цел – дигитализацията на бизнеса

A1 България, част от А1 Group, публично завърши придобиването на 100% от дяловия капитал на един от най-големите български систематични интегратори - СТЕМО. Сделката беше оповестена в края на май и е част от дълготрайната тактика на А1 за развиване в региона на ICT и IoT бизнес услугите.

Придобиването беше финализирано и следва да бъде вписано и в Търговския указател, откакто при започване на юли получи утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). С това процесът по завършване на договорката завършва сполучливо и двете компании ще продължат да работят поотделно за постигането на обща цел - цифровизация на бизнеса в страната. СТЕМО ще продължи да действа като обособена компания.

През последните няколко години A1 следва тактика, ориентирана към диверсификация на приходите отвън сферата на обичайните телекомуникационни услуги, в която компанията е пазарен водач в страната по доходи за 2021 година. А1 към този момент от няколко години предлага услуги в областта на систематичната интеграция, Software as a Service, Infrastructure as a Service и решения за киберсигурност. Телекомът разполага с два лични центъра за данни в страната и с единствената национална IoT мрежа, която употребява софтуерния стандарт Narrowband-IoT.

Сделката ще докара до съдействие сред екипите на двете компании в областта на систематичната интеграция, мрежовите решения, услугите за киберсигурност и отбрана и внедряването на програмен продукт. Общата цел на А1 и СТЕМО е посредством синергия да реализират по-добри резултати, като оферират повече и още по-комплексни и висококачествени услуги на бизнес клиентите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР