Двете комисии за строителството на ще проведат първите си заседания

...
Двете комисии за строителството на ще проведат първите си заседания
Коментари Харесай

Замръзява ли се пак строежа? Общината решава днес съдбата на стадион „Ботев“, но без Илиян Филипов

Двете комисии за строителството на ще проведат първите си съвещания в постройката на Община Пловдив . Те бяха образувани с решението на Общинския  съвет , което осигуряваше в допълнение 16 млн. лв., като 5,3 млн. лв. са заложени в бюджета за 2023 година.  Начело на двете комисии са зам.-кметовете Величко Родопски и  Георги Титюков.
Първата комисия ще стартира в 10:00 часа, като нейната функционалност е за обзор на дейностите по строително-монтажните работи , тяхното ценообразуване, индексации, както и при сформиране на възлагателни писма.
Втората е от 11:00 часа , като тя следи за качеството на строителството,  актуването и разплащането с компанията реализатор.  Тя също ще има представители на Общината, гилдиите, строителната компания и почитателите.
В комисиите ще има един представител на групите в общинския съвет, строителния и авторския контрол, от фенклубовете, както и професионалните строителни гилдии.
След въпросните комисии ще се вземе и решение за възлагателното писмо . След отдръпването на Пламен Райчев от плана , със заповед на кмета Здравко Димитров , за възложител към този момент е избран шефът на публичните поръчки Тодор Тодоров , написа trafficnews.bg. Той съобщи, че след въпросните комисии е допустимо да бъде издадено възлагателното писмо за 5,3 млн. лв..
Собственикът на съобщи, че никой не го е канил на комисиите . Той сподели, че сега, в който получи възлагателното писмо, ще върне техниката и строителите на стадиона и строителните действия ще продължат.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР