Двегодишно момиченце от Дупница погълна половин хапче „Хлофадон”, лекарство за

...
Двегодишно момиченце от Дупница погълна половин хапче „Хлофадон”, лекарство за
Коментари Харесай

2-годишно дете глътна хапче за кръвно, баща му получи сърдечна криза

Двегодишно момиченце от Дупница погълна половин хапче „ Хлофадон”, лекарство за лекуване на високо артериално налягане, и беше превозено незабавно за „ Пирогов”.

Състоянието на детето не било сериозно, само че защото и в двете лечебни заведения в Дупница няма клинични пътеки за натравяния, а в тази ситуация се касае за малко дете, медиците от Спешен център са решили, че би трябвало да бъде преместено в профилирана клиника.

Притесненият татко, 31-годишният Благой Д., през вчерашния ден е получил сърдечна рецесия. На адреса още веднъж е изпратена кола за спешна помощ. Оказало се, че Благой има кардиологичен проблем и огромното терзание за дребната му дъщеричка оказало въздействие на ритъма на сърцето му. Предложена му е хоспитализация, само че той отказал, защото не бил здравноосигурен. Работил е като строител на повикване, без трудов контракт. Дежурният доктор му оставил листа за хоспитализиране, в случай че въпреки всичко реши да отиде в болница и да си заплаща лекуването.

Лекари от Спешен център – Дупница през вчерашния ден разясниха, че рядко идват пациенти на място или пък търсят помощ на тел. 112 със болести, разнообразни от Коронавирус. Според тях хората се опасяват да не се заразят и търсят помощ единствено когато се почувстват доста зле.

„ Почти всички адреси, които посещаваме, са свързани с COVID-19”, обявиха незабавните медици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР