Две трети от българското общество ще обеднее. Това ще се

...
Две трети от българското общество ще обеднее. Това ще се
Коментари Харесай

Мрачна прогноза: Две трети от българите ще обеднеят жестоко

Две трети от българското общество ще обеднее. Това ще се случи поради повишаването на горивата, чумата по свинете и поради проявената непредвидливост във връзка с енергийните източници. Това съобщи финансовият специалист Мика Зайкова, представена от Lupa.bg.

По думите й от 2021 година нашият газопровод ще пресъхне, защото Русия ще спре подаването на синьо гориво през Украйна.

„ Ако продължаваме да горим въглища и да плащаме прескъпо за нездравословни излъчвания, цената на електрическата сила ще се увеличи доста.

Заради спекулациите на Българската фондова борса токът за индустриални потребности е най-голям в Европейски Съюз, което е цялостен парадокс. Това се дължи на корупция и картелни съглашения ”, разяснява специалистът.

„ Очаква се нашият експорт да намалее, защото Германия, с която работим най-вече, се намира в дълбока криза. Италия, която е вторият ни главен сътрудник в Европейски Съюз, също се намира в тежка обстановка – нараснала е дълга и недостига си.

Ще обедняваме и поради комерсиалните съглашения и проблемите с Китай и Иран ще се отразят на нашата стопанска система.

Иран е най-големият снабдител на нефт, от 700 000 барела дневно в този момент изнася единствено 100 000. Това няма метод да не промени цената на петрола ”, безапелационна е Зайкова.

За да се развива страната ни, е необходим растеж от 7,7 на Брутният вътрешен продукт, а прогнозата е той да стигне до 3,3.

„ Ще се получи по този начин, че растейки, ще изоставаме. Продължаваме да разчитаме за растежа на Брутният вътрешен продукт на потреблението.

Българинът усили потреблението, тъй като не икономисва. Той харчи всичко, което печели.

Разходите порастват повече от приходите. Ръст има единствено при най-богатите. Имаме огромни несъответствия, които може да ни попречат да влезем в ЕРМ II и еврозоната ”, предсказва Мика Зайкова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР