Две от най-знаковите убийства, разтърсили Пловдив през последните години, отново

...
Две от най-знаковите убийства, разтърсили Пловдив през последните години, отново
Коментари Харесай

Убийства, разтърсили Пловдив, влизат в съда за ново разглеждане

Две от най-знаковите убийства, раздрусали Пловдив през последните години, още веднъж влизат в съда за ново разглеждане от въззивна инстанция. Първото от тях е против Красимира Лалева, която невъзмутимо умъртви с гира някогашния си другар Божан Иванов.
Делото в Апелативен съд-Пловдив е формирано по тъжба на юриста на подсъдимата против доживотната ѝ присъда за ликвидиране. В последния ден на месец март тази година тя бе приета за отговорна от Пловдивския областен съд за това, че на 21 октомври 2021 година съзнателно е умъртвила някогашния си другар в жилището си на ул. „ Трети март “ в Кючук Париж, като убийството е осъществено с особена свирепост.Тя го удряла с гира по главата, след това му нахлузила торба на главата, а по-късно се пробвала да се отърве от натрупа като го завлякла в банята и го запалила, само че поради мощното задимяване, угасила огъня с душа. По-късно разказала всичко на духовник от храма „ Света Марина “, а той извикал полиция и Красимира била задържана.
Заседанието е планувано за 26 септември – вторник.
Друго знаково дело, което завърши през миналата 2022 година, също влиза за разглеждане на втора инстанция. То е против Йордан Таков, който бе наказан за осъщественото от него двойно ликвидиране на татко и наследник Ботеви в Кършияка. Разстрелът се случи на 26 ноември 2019 година, а присъдата на Таков беше произнесена на 25 февруари 2022 година.
На първа инстанция той беше приет за отговорен и получи наказване от 20 години затвор при първичен непоколебим режим. Съдът дефинира също той да заплати над половин милион лв. обезщетение на околните на починалите.
След няколко отлагания делото влиза в Пловдивския апелативен съд за ново разглеждане, защото и двете страни останаха недоволни от наложените присъди на Окръжния съд. Заседанието е планувано за 28 септември – четвъртък.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР