Две оправдания за бавенето на мандата до 10-15 септември даде

...
Две оправдания за бавенето на мандата до 10-15 септември даде
Коментари Харесай

Нинова с 2 оправдания за бавенето на мандата

Две оправдания за бавенето на мандата до 10-15 септември даде Корнелия Нинова пред партийната телевизия БСТВ.

 „ Разговорите с ИБГНИ протекоха градивно, рационално и най-много постигнахме единодушие по двата значими въпроса, които поставихме като мандатоносител. Първият, дали биха подкрепили държавно управление на смяната – отговорът беше да, в случай че реализираме единодушие с Има Такъв Народ и Демократична България. И вторият, в случай че въпреки всичко не реализираме такова единодушие, да създадем изпитание, преди да върнем мандата, да актуализираме бюджета с най-важните решения, които касаят хората. Така че бих определила тази първа среща като сполучлива. “, разяснява соцлидерката.

По нейните думи управлението на Българска социалистическа партия се е събрало и е решило, че има смисъл диалозите по третия мандат да се извървят до дъно, макар предварителните поръчки на другите обединения, че няма да поддържат държавно управление на социалистите.

„ Още от първия мандат се отнесохме отговорно, държавнически и диалогично. Разговаряхме с всички партии на смяната. За разлика от някои несъгласия сред тях и някои тежки думи, които си споделиха, ние запазихме и положителния звук и сериозното отношение към проблемите. Искаме да създадем финален опит – да се опитаме да внесем разсъдък, тъй като идват тежки месеци, коронавирус рецесия, стопански последствия от нея, обществени проблеми, растеж на цени. Би било безконтролно да оставим страната без болшинство в Народното събрание и без ръководство “, уточни Нинова.

„ Ако не реализираме единодушие, най-малко да се разберем за най-малко пакет, с който би трябвало да актуализираме бюджета преди да върнем мандата.

Ако в този момент незабавно върнем мандата, това значи, че президентът ще разпусне Народното събрание до дни и няма да има кой да преизчисли пенсиите, да осигурим средства за " Ремдисивир ” в лечебните заведения, да осигурим на лекарите на първа линия по 1000 лева, да осигурим средства за служителите на реда и военните на границата, с цел да опазят от мигрантска вълна националната сигурност, няма да има компенсации за служащите, за културни дейци, за самоосигуряващи се “, сподели още тя.

Нинова уточни и грешките, които Има Такъв Народ са създали като мандатоносител: „ Една от грешките, която направи мандатоносителят тогава и която взриви връзките им с Демократична България и ИБГНИ, беше готовото предложение поставено на масата за министри и министър-председател.

Ние взехме решение да подходим по-разумно и да оставим отворен въпроса за премиера и министрите, да седнем четирите партии дружно и да обсъдим опциите. Всяка партия да даде своите оферти и дружно да решим кое от тях е най-подходящо.

Поставихме следния график: първи кръг от срещи да забележим дали сме съгласни по политиките, по които постигнахме единодушие при първите диалози и даже се стигна до политическа декларация с автограф от Има Такъв Народ. Ако реализираме единодушие по това, едвам тогава да преминем към втори кръг от срещи, на които да обсъдим личностите, които да извършват политиките. “

Нинова уточни, че в случай че „ Демократична България “ и „ ИТН “ откажат диалози за постоянен кабинет, отиваме на избори, които, за жалост, ще се проведат в доста тежка обстановка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР