Две мащабни проверки, свързани с екологията, разпореди главният прокурор. Първата

...
Две мащабни проверки, свързани с екологията, разпореди главният прокурор. Първата
Коментари Харесай

Гешев проверява язовири и депа за боклук

Две огромни инспекции, свързани с екологията, разпореди основният прокурор. Първата е обвързвана с язовирите, втората - със съхранението на отпадъци в зоните на остарели мини у нас.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев изиска инспекция на значимите язовири

ДАНС и националната полиция взаимно ще ревизират най-важните язовири, оповестиха от прокуратурата. Проверката би трябвало да обясни какво е настоящото положение на водния размер в тях и обезпечена ли е питейната вода на българите. Гешев желае систематизирана информация за всеки един от проверяваните язовири.

Ако в хода на инспекцията се съберат данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, материалите ще бъдат изпратени на съответните способени прокуратури за отношение.

С изключително внимание ще бъде наблюдаван бент. " Бели Искър ". Отдел " Надзор за правда " при Върховната административна прокуратура прави специфична инспекция на оборудването дали се съблюдават наредбите на Закона за водите.

" Бели Искър " е един от най-старите язовири у нас, той обезпечава 20% от водата на София. Освен това служи за допълващ размер на главния водоизточник на столицата - " Искър ". Според медийни изявления стената на " Бели Искър ", която е едно от първите сходни уреди у нас, е в доста неприятно положение и се нуждае от незабавен ремонт. Именно и това стана причина за съществени терзания у жителите на Самоков, изключително след земетресението преди няколко седмици. Самоковци се опасяват стената да не поддаде.

Паралелно с инспекцията на язовирите ще върви и инспекцията на старите мини, употребявани за деба за предпазване на отпадък. Ще се откри броят, местоположението и данните за последния концесионер, ползвател или рекултиватор на недействащите мини на територията на страната, както и типа и произхода на съхраняваните в тях боклуци, в това число и дали същите са били предмет на трансграничен транспорт, оповестиха от прокуратурата.

В обсега на инспекцията са включени и дейностите на способените контролни органи. При установени данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, основният прокурор е разпоредил неотложно да бъдат известени съответните прокуратури.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР