Две къщи са изгорели при пожар в силистренското село Попина,

...
Две къщи са изгорели при пожар в силистренското село Попина,
Коментари Харесай

Две къщи изгоряха при пожар в Силистренско

Две къщи са изгорели при пожар в силистренското село Попина, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Пожарът поражда през вчерашния ден към 12:00 часа. Огънят потегля от стопанска сграда, само че в следствие от мощния вятър и съществуването на сухи треви, се разраства.

Благодарение на чиновници от Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Силистра и доброволци пожарът е сподавен и са предотвратени по-големи вреди.

Високите летни температури и продължителното засушаване усложняват пожарната конюнктура в региона, предизвестяват от пожарната в Силистра. В особена заплаха са горите, които елементарно могат да бъдат наранени от зачестилите в последно време пожари в сухи треви.

Най-често горските пожари пораждат от изхвърлени неизгасени клечки кибрит или фасове. Причина могат за бъдат също небрежната работа с огън на служащи, пастири и туристи; механически неизправните транспортни средства; детската игра с огън; мълниите; късите съединения и повреди на електрически далекопроводи; неконтролираното палене на битови боклуци или суха тревна растителност наоколо до горски масиви, предизвестяват от пожарната.

Пожарникарите са загасили 176 пожара в страната през миналото денонощие, оповестиха от Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Министерство на вътрешните работи, на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 230 сигнала за катастрофи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР