Две фирми свързани с министъра и лидер на управляващата партия

...
Две фирми свързани с министъра и лидер на управляващата партия
Коментари Харесай

Финансовият министър НЕ е подал финансови отчети на 2-те си фирми и офшорката на Вирджинските острови

Две компании свързани с министъра и водач на ръководещата партия Продължаваме промяната Асен Василев не са подали в законовия период финансови доклади в Търговския указател, заяви BIRD.bg

Припомняме, че съгласно Търговския указател ;министърът на финансите Асен Василев и към днешната дата е автентичен притежател и представител на компаниите СТВ Холдингс и СТВ България. Това не е редно по закон, съставлява спор на ползи, а Продължаваме плромяната се води най-големият труженик за активизиране на антикорупционната комисия, която проверява и санкционира точно за такива нарушавания.

Според BIRD.bg има едно още по-скандално от позиция на европейските и българските правила събитие. Асен Василев се оказва и и притежател и шеф на Акселберт (Akselbert Ltd) - офшорна компания, записана на Британските Вирджински острови.

Двете компании не са подали финансови доклади за 2022, 2021 и 2020. През 2021 година Асен Василев беше длъжностен, а през 2022 година – постоянен финансов министър, какъвто е и сега.

Интересно е, че в това време Василев предложи донос – бонус система за гонене на компаниите у нас, обявление на касовата им наличност всеки месец – остана за 3 месеца, както и куп други крути ограничения, които по никакъв метод не съответстват с дясно-либералния профил на неговата партия.

``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР