Двайсетина автомобила с протестиращи потеглиха в 8.30 часа тази сутрин

...
Двайсетина автомобила с протестиращи потеглиха в 8.30 часа тази сутрин
Коментари Харесай

Медици, учители и служители на пътното от Благоевград заминаха да протестират в София

Двайсетина автомобила с протестиращи потеглиха в 8.30 часа тази заран от Благоевград, с цел да се включат в националния митинг пред Народното събрание с искане за по-високи приходи, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.

Протестиращите от Благоевград са от МБАЛ, Синдиката на българските учители и от Областно пътно ръководство.

„ Искаме почтено възнаграждение за труда си, желаеме и привилегии за храна, изключителния труд, облеклото. Дежурствата в отделението са натоварени поради съществуването на огромни пътни артерии, обслужваме две области, а вземаме за този труд една минимална заплата ", сподели Анка Чергарска, здравна сестра в Спешно-приемно поделение на МБАЛ-Благоевград. Според нея заплащането от 800 лв. за това напрежение е свръх малко.

„ Заплащането на медицинските лица сега е минимално, борим се и за по-добри условия на труд, уповавам се да успеем “, добави Йорданка Йорданова, също здравна сестра от благоевградската болница.

„ Искаме 20-процентно нарастване на единния разходен стандарт за обучение, причисляваме се и към всички претенции на Конфедерацията на самостоятелните синдикати за нарастване приходите на всички работещи за покриване на инфлацията “, сподели пред БГНЕС Бонка Ичкова, регионален координатор на СБУ.

Автомобилите потеглиха в мъглата към София със стикери „ Протест “ на предното стъкло.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР