Двата най-големи автобусни превозвача у нас ще се слеят в

...
Двата най-големи автобусни превозвача у нас ще се слеят в
Коментари Харесай

Транспортни гиганти подготвят сливане

Двата най-големи автобусни превозвача у нас ще се слеят в новосъздадено сдружение. Става дума за фирмите "Юнион Ивкони " и "Груп плюс ", които са оповестили желанията си пред Комисията за защита на конкуренцията.

Комисия за защита на конкуренцията стартира инспекция за възможна централизация на пазара на транспортни услуги.

Новосъздаденото сдружение носи наименованието "Транспект ", сочи документите по антимонополното произвеждане.

"Юнион Ивкони " удостовери за желанията си да продаде дяловете си на новоучредената "Траспект ". От "Груп плюс " към този момент не разясняват тематиката.

"Пред мен беше декларирано предпочитание от част от мениджърския екип във компанията да придобият моите дялове и аз направих прелиминарен контракт, откакто договорихме всички параметри с тази компания, която съобщи интерес... Има прелиминарен контракт с "Транспект ", само че стадият е подобен, че на процедура не се знае какво ще се случи. Дори не знам за компанията "Груп плюс ". От вас узнавам, че придобиващата страна има интерес и от друга компания ", обясни един от притежателите на "Юнион Ивкони ", представен от БНР.

"Транспект " е записана в края на предходната година, само че все още не прави комерсиална активност.

Всички "прожектори " ще бъдат ориентирани към антимополистите, откакто в последните седмици Комисия за защита на конкуренцията спря две огромни покупко-продажби - продажбите на ЧЕЗ и NOVA телевизия.

Тези решения на комисията бяха обжалвани и сега по тях се чака мнението на Върховния административен съд.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР