Дванадесет животни бяха дисквалифицирани от годишния конкурс за най-красива камила

...
Дванадесет животни бяха дисквалифицирани от годишния конкурс за най-красива камила
Коментари Харесай

Конкурс за красота на камили завърши с 12 дисквалификации - участничките ползвали ботокс и претърпели пластични операции

Дванадесет животни бяха дисквалифицирани от годишния конкурс за най-красива камила в Саудитска Арабия. Причината - техните притежатели решили да излъгват журито, като употребявали... козметично-хирургически процедури и инжекции с ботулинов токсин, оповестява БТВ.

Конкурсът за най-красива камила е съществено светско събитие в Саудитска Арабия, а през последните години той даже стана и още по-голям, изключително откакто беше изместен от пустинята в столицата Рияд.

Надпреварата продължава цялостен месец и в нея присъединяване вземат над 30 000 състезатели. Освен това наградният ѝ фонд е повече от важен - 20 млн. саудитски риала, които се равняват на над 4 млн. евро.

Красотата на животните се прави оценка по критерии като форма на ушите, носа, устните и други Забранени обаче са всевъзможни козметични препарати и даже обезкосмяване на избрани елементи от телата на камилите.

Тази година обаче съдиите са разкрили, че някои състезатели са употребявали ботокс за устните, носа, и други елементи от главите на своите камили.

Преди дни пък камила на един от участниците беше открита във ветеринарна клиника по време на... козметична интервенция понижаване на ушите ѝ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР