Двамата милиардери се скараха заради инвестиционен принцип на Бъфет, датиращ

...
Двамата милиардери се скараха заради инвестиционен принцип на Бъфет, датиращ
Коментари Харесай

Бъфет, Мъск и средновековни ровове, пълни с шоколад

Двамата милиардери се скараха поради капиталов принцип на Бъфет, датиращ от 1999 година

© Rick Wilking Още по тематиката
Френската конкуренция за Hyperloop

Идеята за суперскоростен превоз на Илън Мъск дава късмет на дребните градове в страната да привлекат огромни планове
7 май 2018
Мъск приготвя " наследника " на галактическата совалка

Компанията SpaceX се готви да изстреля нова ракета, която ще върне Съединени американски щати в борбата на пилотираните полети
4 май 2018
Tesla загуби 2 милиарда $ пазарна капитализация поради държанието на Илън Мъск

Инвеститорите пренебрегнаха резултатите на компанията, само че не и конференцията, водена от Мъск
3 май 2018 Двама от най-известните бизнесмени в света - Уорън Бъфет и Илън Мъск, започнаха спор между тях по отношение на капиталовите си практики. На границата сред шегата и сериозния спор Мъск и Бъфет са в задочна омраза, чието начало беше обещано по време на представянето на резултатите на Tesla преди седмица. Там Мъск хвърли ръкавицата към Бъфет, само че всичко това остана в сянката на последвалия фарс с въпросите на анализаторите. Те бяха оповестени за скучни от Мъск, който спря да им дава отговор, а след това пазарът реагира отрицателно и изтри 2 милиарда $ от пазарната капитализация на компанията.

" Смятам, че " рововете " са глупави ", сподели Мъск преди седмица. Той има поради по този начин наречените бизнес изкопи, стопански принцип на Уорън Бъфет, датиращ от 1999 година Накратко той значи " инвестирай в бизнеси, които имат мощни защитни изкопи към себе си ". Принципът на Бъфет прави аналог със средновековните бойни полета.

Според Бъфет тези " изкопи " са огромният плюс на мощните марки. Според Мъск обаче те са метафора за предишното. " Ако единствената ти отбрана от нахлуващи армии е трап, няма да издържиш дълго, сподели още Мъск. Важната е бързината на иновация, това е фундаментът на конкуренцията. "

Бъфет отговори на нападките на Мъск на събранието на акционерите на Berkshire Hathaway, като разяснява, че Мъск може " да успее да обърне нагоре с главата някои сегменти, само че надали би желал да се съревновава с нас при сладките произведения ". Berkshire има огромни вложения точно в бранша със захарни произведения, в това число и тогавашни такива в ултраконсервативната Mars. " Сладката " промишленост не е изключително известна с нововъведенията си, поради което и Бъфет я уточни като образец.

" В подобен случай ще направя трап и ще го изпълня със сладко. Уорън Б. няма да може да устои да влага в него! Криптонит за Berkshire Hathaway ", написа по-късно в Twitter Мъск.

Засега заяжданията сред двама от най-големите предприемачи в света наподобяват по-скоро като смешка, само че могат да бъдат сметнати и като публичен показ на новия, по-нервен темперамент на Мъск, който той предлага на " феновете " през последния месец.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР