Двамата македонски творци Дац и Александър, които цял свят запомни

...
Двамата македонски творци Дац и Александър, които цял свят запомни
Коментари Харесай

След Корона, чао пеят Целувката на Ана за Борисов

Двамата македонски създатели Дац и Александър, които целия свят запомни с шлагера “Корона, чао”, не престават да основават вълнуващи кавъри. Този път артистът Драган Спасов-Дац и композиторът Александър Митевски напомнят неостаряващия български шлагер “Целувката на Ана”, съобщи БГНЕС.

Но, както всичко, с което се захващат двамата създатели, и този път новият план е поднесен атрактивно и изненадващо. Ако не за различен, то сигурно за българската аудитория.

В своя Facebook профил Дац в обявата на формалното видео се обръща непосредствено към българския министър-председател Бойко Борисов в типичния за него комичен жанр.

„ Господин Борисов, пиша ви на моя език, тъй като знам, че се разбираме добре и за двата езика нямаме потребност от преводач. За нас най-близкият комшия е като родственик. При него вървиш за помощ когато и да е, а той прави същото, когато има потребност от нещо. Дали ти би трябвало захар, брашно, самун, клещи, да се придвижи нещо…, на помощ идва първият комшия “.

По-нататък в обявата Дац разкрива концепцията на плана, наименуван „ Любовен паспорт “, с любовни песни от целия район. В него към този момент има включена македонска ария, гръцка ария, сръбска, босненска, влашка, съветска, турска, и в този момент – българска. Мисията на дуета, както изяснява самият Драган Спасов, е да популяризира обич посредством музиката. Всички песни са прелестни, изпети с доста обич, а за песента и любовта няма граници, изключително в случай че „ нямаме потребност от превод, с цел да разберем думите “, написа Дац.

„ Двата ни езика са сходни и по тази причина вие без проблем слушахте нашата ария „ Корона, довиждане “, даже я споделихте на вашата Facebook страница “, продължава обръщението си към българския министър председател македонският артист.

Песента „ Целувката на Ана “ е изпята в оригинал на български и нейното обръщение към Борисов, както самите създатели пишат, е: „ Да не позволим да търсим помощ от съседите на другите етажи, тъй като те към този момент имат своя първи комшия “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР