Двамата кандидати за генерален директор на БТА представят днес концепциите

...
Двамата кандидати за генерален директор на БТА представят днес концепциите
Коментари Харесай

Кандидатите за БТА представят концепции

Двамата претенденти за общоприет шеф на Българска телеграфна агенция показват през днешния ден концепциите си в медийната комисия на Народното събрание. На намерено съвещание, което ще се излъчва онлайн на страницата на Народното събрание, депутатите ще изслушат Кирил Вълчев и Ивайло Данаилов. Професионалният опит и на двамата е бил обвързван с Българска телеграфна агенция.

Кирил Вълчев е публицист и правист, кариерата му е обвързвана с Българска телеграфна агенция, на която е правист. От 1993 до 1995 година е бил кореспондент в редакция " Информация за чужбина " на организацията.

Изключителен експерт, Вълчев от дълги години води седмичното обзорно предаване „ Седмицата ” по „ Дарик радио ”, което по рейтинг и въздействие се мери единствено с " Панорама " на Българска национална телевизия. Кандидатурата му е импортирана от осмината депутати на ГЕРБ в медийната комисия, отпред с ръководителя й Вежди Рашидов. Номинацията на Вълчев се приема извънредно задушевно от сътрудниците в Агенцията. Той има поддръжката и на синдикатите в Българска телеграфна агенция, които е изключително значимо за избора му.

Журналистът и преводач Ивайло Димитров, който е номинация на Българска социалистическа партия, е бил медиен консултант на трима министър председатели – Димитър Попов, Филип Димитров и Сергей Станишев. Неговата кариера потегля точно от Българска телеграфна агенция, където той стажува още като студент. Впоследствие стартира работа като преводач и кореспондент в отдела " Информация за чужбина ", а по-късно и във " Вътрешна информация ". След време Данаилов става част от екипа на " 168 часа ", а след това още веднъж се връща в Българска телеграфна агенция към този момент на управителна служба - основен редактор на " Пресфото ". Именно тогава той инициира в Българска телеграфна агенция да бъдат купени цифрови фотоапарати, които са първите в българските медии.

Генералният шеф на Българска телеграфна агенция се избира от Народното събрание с 5-годишен мандат. В средата на декември 2020 година депутатите одобриха процедурата за предложение на претенденти и чуването им в Комисията по културата и медиите, както и за избора от Народно събрание.

Предложения за общоприет шеф на Българска телеграфна агенция можеха да се вършат от парламентарни групи или от народни представители.

Гласуването на претендентите в пленарната зала ще става по азбучен ред. За определен ще се счита този, който получи повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР