Двама служители на наблюдателната мисия на Организацията за сигурност и

...
Двама служители на наблюдателната мисия на Организацията за сигурност и
Коментари Харесай

В марионетната “ЛНР“ осъдиха двама наблюдатели на ОССЕ на 13 г. затвор

Двама чиновници на наблюдателната задача на Организацията за сигурност и съдействие в Европа са наказани на 13 години затвор от „ съда “ в следената от Кремъл „ Луганска национална република “ на територията на окупираната Луганска област на Украйна, съобщи Униан.

Т. нар. висш съд на " ЛНР " разгласи за отговорни представителя на ОССЕ Дмитро Шабанов и преводача на задачата Максим Петров – за „ държавна измяна ".

Организацията за сигурност и съдействие в Европа прикани двамата нейни чиновници да бъдат неотложно освободени.  

Шабанов е бил помощник по сигурността на Стахановската патрулна база на задачата на ОССЕ в Донбас, заяви РБК. Той е арестуван в окупираната част на Луганска област в средата на април. По-късно е упрекнат в " предаване на поверителна информация на представители на задгранични спецслужби ".

Сепаратистите упрекват Шабанов, че бил вербуван " от резидент на американското Централно разузнавателно управление на САЩ в Украйна, работещ в Службата за сигурност на Украйна ". Те настояват също, че той „ е минал специфична подготовка в Съединени американски щати “, а в „ ЛНР “ събирал данни за придвижването на проруските сепаратистки сили.

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР